Pisane kocke
Zamesimo gladko testo in ga razdelimo na 2 dela. V hladilniku naj počiva 1/2 ure. Eno polovico razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču, drugo polovico razvaljamo in prelijemo...
Miške
Zgnetemo testo in ga damo vzhajat za eno uro. Testo je precej redko. Nato testo stepemo, zamešamo rozine in spet vzhajamo za cca. pol ure. Nato miške zajemamo z žlico in jih spečemo...
Lahki flancati
V posodo damo malo manj kot 20 dag moke, rumenjake in vino. Ugnetemo testo in po potrebi dodamo še preostalo moko. Razvaljamo na debelino noževega roba. S "koleščkom" izrežemo...
Sladoled - kavni
Beljake stepemo v sneg ter jim dodamo sladkor in še stepamo. Ko zmes postane čvrsta, ji dodamo še rumenjake in še malo stepamo. Na koncu dodamo še par žlic kave - kuhane in mrzle ter...
Zdrobov narastek
Mleko zavremo, malce solimo, dodamo maslo in med mešanjem zakuhamo zdrob. Ohlajeni masi vmešamo rumenjake, limonino lupinico in sneg, ki smo mu že stepenemu vmešali sladkor. S tem napolnimo...
Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Mandljevi kolački
Penasto zmešamo sladkor, margarino in rumenjake. V to zmes dodamo moko, pecilni prašek, čokolado v prahu in mandlje. Dobro premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in jih lahno podmešamo...
Kokoške iz listnatega testa
Odtajamo zamrznjeno listnato testo in ga razvaljamo. Iz njega z nožem izrežemo poljubne oblike kokoške in piščančkov. Testo premažemo z rumenjakom. Iz ostankov testa izdelamo perutničke,...
Husarski poljubčki
Najprej penasto umešamo margarino, sladkor in vanilijev sladkor, umešamo še jajce in rumenjak in nazadnje dodamo še mlete orehe in moko (nazadnje bo verjetno treba testo pregnesti kar...
Cvetača s sirom
Cvetačo operemo in jo skuhamo v slani vodi, ki smo ji dodali skodelico mleka. Kuhano previdno dvignemo z lopatico na krožnik ali stekleno skledo in jo polijemo z naslednjo polivko:...