Poročni srčki
Iz navedenega zamesimo testo (jajca, sladkor in margarino stepamo, nato dodamo presejano moko s pecilnim praškom). Razvaljamo na tenko in z obodcem izrežemo srčke - pol celih in pol...
Berlinske rezine z orehi
Sestavine za spodnje testo pripravimo kot testo za pito. Razvaljamo ga po srednje velikem pekaču. Nato ga namažemo z nadevom in na nadev dodamo biskvitno testo. Pecivo damo v ogreto...
Palas torta
Stepemo jajca in sladkor ter na rahlo vmešamo moko. Pečemo 15 minut v velikem pekaču pri 180 stopinjah. Ko je rolada pečena, jo s peki papirjem položimo na mokro kuhinjsko krpo, da...
Nadina torta
1. Za podlago: v banjomariji stopimo jedilno čokolado. Segrevamo pečico. Ločimo rumenjake od beljakov. V beljake kanemo malo soli in zamešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto...
Velikonočna pletenica
Pripravimo kvas z malo moke, delom mleka in malo sladkorja. Vzhajan kvas dodamo moki, v moko še raztopljeno maslo in ostale sestavine. Dobro umesimo, ko je testo gladko, ga pokrijemo...
Pinca
Naredimo kvasec (kvas, žlička sladkorja, žlička moke, mleko, da pokrije). Medtem ko kvasec vzhaja, damo skupaj v lonček mleko, margarino, sladkor, rumenjake in vanilijev sladkor. To...
Tržaški piškoti
Iz sestavin za testo ugnetemo testo in ga zavitega v folijo damo za vsaj eno uro v hladilnik. Testo razvaljamo na cca. 5 mm debelo (da je enakomerno zvaljano, si pomagamo z lesenimi...
Rezine sončni vzhod
1. zmes: Pekač namažemo in posujemo z moko. Maslo in sladkor penasto vmešamo, dodamo jajci, eno za drugo. Orehe, moko in pecilni prašek zmešamo in počasi dodamo k zmesi. Testo premešamo...
Lešnikovi rogljički
Iz vseh sestavin zgnetemo testo. Nato oblikujemo rogljičke, ki jih polagamo na namaščen pekač ali peki papir. Pečemo pri 200 stopinjah do zlato - rumene barve. Pečene potresemo s sladkorjem...
Svinjska ribica v slastnem ovoju
Svinjsko ribico dobro opečemo in jo obložimo z začinjenim mletim mesom (mleto meso lahko pripravimo kot za lovsko štruco, samo brez kruha). Nato položimo ribico zavito v mleto meso...