- Iskali ste:
rumenjak x
orehi x
jajca x
Orehovo - čokoladni rogljički
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin naredimo testo, ki naj eno uro počiva v hladilniku. Iz mase oblikujemo rogljičke, jih položimo na pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno 15 minut. Ohlajene rogljičke...
Pecivo iz maslenih keksov - brez pečenja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškote zdrobimo na koščke in jih potresemo po pekaču (cca. 3 cm debelo), nato jih navlažimo z mlekom ali 0,5 l kave, dodamo še 4 žlice ruma. Prvo kremo damo na ogenj in jo segrevamo...
Orehovi kifeljčki
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodo damo moko, razmehčano margarino, mlete orehe, sladkor, jajci, rumenjak in vanili sladkor. Z rokami zgnetemo gladko maso. Pustimo jo počivati približno 30 min, najboljše če...
Ajdova potica
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo ajdovo moko, raztopljeno maslo, 2 jajci, 2 rumenjaka, sladkor, mlačno mleko, kvas in sol. Gladko testo pustimo vzhajati 1 uro. Medtem pripravimo nadev. Med segrejemo...
Torta iz jabolk in orehov
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolka olupimo, narežemo (naribamo) na tanke lističe in jih podušimo na maslu (+ sladkor + cimet + rum). Nato jih odcedimo in ohladimo. Mleko zakuhamo z vanilijevim sladorjem + cimet...
Studeniška torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej za belo testo stepemo rumenjak, sladkor, limonin sok, 1/2 žlice vode, dodamo sneg iz beljakov, moko in pecilni prašek ter rahlo pomešamo. Damo peči. Za črno testo stepemo rumenjake...
Gobice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za stebelca zamesimo testo. Oblikujemo za svinčnik debele trakove in jih razrežemo na približno 1 cm dolžine. En konec z rokami stisnemo, da dobimo stožec. Pečemo cca. 10...
Vipavski štruklji
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: iz nekaj žlic mleka, žličke sladkorja, žličke moke in kvasa pripravimo kvasec. V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, ob robovih dodamo sol, sladkor, na male kocke...
Berlinske rezine z orehi
Sestavine za spodnje testo pripravimo kot testo za pito. Razvaljamo ga po srednje velikem pekaču. Nato ga namažemo z nadevom in na nadev dodamo biskvitno testo. Pecivo damo v ogreto...
Pohorska gibanica po moje
Presejemo moko v skledo, v sredini naredimo vdolbinico in vanjo vlijemo v toplem mleku razmešan kvas ter sladkor. Pomešamo z moko in pustimo malo vzhajati. Ob notranji rob sklede dodamo...