Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Sladko-kisla omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comRozine prelijemo z vinom in pustimo stati 15 minut. Olupimo čebulo in narežemo na kockice. Prepražimo jo na vročem olju. Dodamo vejico rožmarina, žličko sladkorja in dušimo toliko časa,...
Vinska omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comMaslo na ognju stopimo, dodamo sladkor in ga svetlo prepražimo. Nato dodamo moko in prilijemo vodo ter vino. Z metlico stepamo dokler se grudice ne razpustijo. Solimo, dodamo cimet,...
Venec z začimbami
Ostale jedi - www.mojirecepti.comV posodico damo kvas, sladkor in 1 žlico moke. Prilijemo malo mlačne vode in pustimo vzhajati 20 minut. V posodo stresemo moko, origano, majaron, timijan, rožmarin, sol, vzhajan kvasec,...
Rožmarinov liker
Napitki - www.mojirecepti.comV večjo steklenico nalijemo brandy in vanj potopimo vejice rožmarina. Steklenico dobro zapremo in postavimo na sonce za 3 tedne. Vsak dan jo pretresemo. Sladkor raztopimo v vodi, ohladimo...
Polnjene puranje prsi v kruhovem testu
Glavne jedi - www.kulinarika.netZamesimo kruh. Kvas zmešamo z dvema žličkama moke in žličko sladkorja. Zmešamo moko s kvasom in rožmarinom ter dolivamo mleko + vodo + sol, dokler ni testo gladko. Pustimo vzhajati....
Račje prsi z ajdovo kašo iz moje bodoče betule
Kožo na račjih prsih razrežemo na kvadratke ali rombe. Ingver drobno naribamo, limonino lupinico sesekljamo, dodamo sol in sladkor ali med, suhe začimbe stremo v možnarju, vse skupaj...
Orada na žaru po receptu iz Črne Gore
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netOčiščeno orado s sladkorjem natremo in jo damo v mrežo za ribe. V naprej pripravljenem, močnem ognju žara jo pečemo najprej na eni strani, ko je pečena, pa na drugi strani. Med pečenjem...
hobotnica v marinadi
priprava Očiščeno hobotnico pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo približno 40 minut. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in pretlačimo. Čebulo olupimo in drobno...
medaljoni morske žabe s škampovim zavitkom
Sladice in peciva - www.gurman.eupredpriprava V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. File morske žabe na hitro oprhamo pod tekočo hladno vodo. Nato ga obrišemo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami in narežemo...