Mandljevi kolački
Penasto zmešamo sladkor, margarino in rumenjake. V to zmes dodamo moko, pecilni prašek, čokolado v prahu in mandlje. Dobro premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in jih lahno podmešamo...
Cantuccini
Jajca razžvrkljamo. Počasi dodajamo moko, skupaj s pecilnim praškom in sladkorjem. Na koncu vmešamo še na grobo nasekljane mandlje, katerim smo dodali žličko mletega cimeta in vse skupaj...
Kitajski mandljevi piškoti
V mešalniku zmešamo moko, sladkor, maslo, sol in sodo bikarbono, dodamo jajci in aromo. Testo razvaljamo na pomokani površini ter ga razrežemo na kroge. Položimo jih na namaščen papir...
Račje prsi z ajdovo kašo iz moje bodoče betule
Kožo na račjih prsih razrežemo na kvadratke ali rombe. Ingver drobno naribamo, limonino lupinico sesekljamo, dodamo sol in sladkor ali med, suhe začimbe stremo v možnarju, vse skupaj...
Kolač z mlečno in belo čokolado
V posodico damo maslo, ga stopimo na ognju in sproti vmešamo 150 g mlečne in 50 g bele čokolade plus 2 žlici vode. V drugi posodi stepemo rumenjake in sladkor v prahu. Dodamo stopljeno...
Piškotni ježek
Skuhamo kavo, jo ohladimo, primešamo 3 vanilijeve sladkorje in po želji žlico ruma. Maslo dobro umešamo s sladkorjem, da naraste, dodamo rumenjak, in vanilijev sladkor. Kekse namakamo...
Tržaški piškoti
Iz sestavin za testo ugnetemo testo in ga zavitega v folijo damo za vsaj eno uro v hladilnik. Testo razvaljamo na cca. 5 mm debelo (da je enakomerno zvaljano, si pomagamo z lesenimi...
Sadna torta z oreški
Moko zmešamo s pecilnim praškom in presejemo. Dodamo še preostale sestavine. Temeljito obdelamo s kavljema ročnega mešalnika, najprej je vključen na najnižjo hitrost, potem pa na najvišjo....
Kuglof - Guglhupf
Najprej operemo rozine in jih namočimo v rumu. Vsake toliko časa jih premešamo. To lahko naredimo nekaj ur v naprej. V večjo posodo zlijemo toplo mleko, dodamo kvas in sladkor. Ko je...
"Diabetična" torta
V globoko posodo stresemo moko, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono. Premešamo in dodamo drobljene orehe. Pristavimo kozico, vanjo položimo margarino in sladkor in to premešamo....