Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Ruske piroške z ribami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZdrobimo kvas in mu dodamo sladkor ter nekaj žlic mlačnega mleka. Potresemo z moko in pustimo vzhajati. V tem času moko malo segrejemo in dodamo sol. Mleko segrejemo in dodamo stolčena...
Blini na razne načine
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto naredimo tako, da segrejemo 5 dl mleka in vmešamokvas. Dodamo sladkor, stopljeno maslo in dobro stolčene rumenjake. Dodamo tudi sladkor. Primešamo 30 dag moke in dobro zmešamo....
Verina vroča lepljiva rebrca
Ostale jedi - www.kulinarika.netRebrca ali vratovino naj mesar lepo naseka, doma jih še razrežemo na kose, dolge cca 5 do 10 cm in kuhamo v kropu kakih 10 minut v nepokriti posodi, medtem pobiramo pene iz površine....
Kroglice v omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo sesekljano čebulo, 2 strta stroka česna, peteršilj, mleto meso, jajce, sol, olivno olje, kumino, gorčico, poper in curry. Maso dobro pregnetemo, nato dodamo še drobtine....
Solata iz kvinoje
Solate - www.mojirecepti.comKvinojo skuhamo po navodilih iz embalaže. Nato jo odcedimo in razporedimo po posodi, da se ohladi. Dodamo sesekljano čebulo, rozine, nadrobljen feta sir, semena granatnega jabolka,...
Avokado s krompirjem
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir operemo in skuhamo v osoljenem kropu. Odcedimo ga in olupimo. Počakamo, da se malo ohladi. Kumaro olupimo, jo prerežemo in odstranimo semenje. Narežemo jo na kockice in posolimo....
Omleta z grahom
Predjedi - www.mojirecepti.comPristavimo 1,5 dl mleka, dodamo pol žličke soli, malo popra in muškatnega oreščka. Pustimo, da mleko zavre. Med tem zmešamo moko in 1 dcl hladnega mleka. Vlijemo v vrelo mleko in dobro...
Glazirano korenje
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKorenje operemo, olupimo in ga po dolgem razpolovimo. Če je debelejše, ga še enkrat podolžno prerežemo. Nato ga narežemo na približno 3 cm dolge kose. Korenček damo v kozico in prilijemo...
Meso z veliko čebule
Glavne jedi - www.kulinarika.netV kozici močno segrejemo olje in zlato rumeno prepražimo na trakove narezano čebulo in sladkor. Dodamo s soljo in poprom začinjeno meso, ki smo ga predhodno narezali na tanke trakove....