Limonino - smetanova torta
Biskvit: jajca razdelimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Primešamo rumenjake. Tej zmesi na roko narahlo primešamo moko, pecilni...
Kuglof - Guglhupf
Najprej operemo rozine in jih namočimo v rumu. Vsake toliko časa jih premešamo. To lahko naredimo nekaj ur v naprej. V večjo posodo zlijemo toplo mleko, dodamo kvas in sladkor. Ko je...
Višnje s čokolado
Rumenjake in sladkor zmešamo, dodamo margarino, sol, lupino limone in sok, moko, pecilni prašek, mleko in mandlje. 2 žlici mandljev pustimo za vmes. V model vlijemo pol mase, posujemo...
Nekaj pustnih
Miške z mascarponejem in orehi: vse sestavine zmešamo skupaj in jih pustimo počivati najmanj pol ure v hladilniku. Masa se mora lepo zajemati z žlico, če je preredka ali pregosta, jo...
mandljeve zvezdice z jajčnim likerjem
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava V kotličku ali mešalni posodi penasto umešamo zmehčano maslo, sladkor, jajce, drobno naribano limonino lupino in ščepec soli. V skledi zmešamo presejano moko, mlete madlje,...
mandljevi keksi z marmelado
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Zmehčano maslo, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo. Dodamo jajce in še malo premešamo. Na umešano zmes presejemo moko. Dodamo mlete mandlje in drobno naribano limonino...
medeni keksi z mandlji
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava V posodi, na katero se prilega naš kotliček, pristavimo in zavremo za 3 prste vode. Pekače obložimo s peki papirjem. priprava Kotliček postavimo nad vodno kopel. V njem...
jabolčne rezine z mandlji, pinjolami in pistacijami
priprava Na delovno površino presejemo moko s pecilnim praškom. Na sredi naredimo jamico, v katero dodamo zmehčano maslo, mlete mandlje, jajca, sladkor, kislo smetano, drobno naribano...
mandljeva torta z limonino omako
predpriprava Dno tortnega modela s premerom 22 centimetrov obložimo s peki papirjem. priprava Pečico segrejemo na 180° C. V kotličku penasto umešamo rumenjake, polovico sladkorja,...
Ovseni piškoti
Na maslu in 4 žlicah sladkorja (4 žlice od 280 g sladkorja) rahlo popražimo kosmiče, nato jih ohladimo. Medtem ko se kosmiči ohlajajo, ločimo rumenjake od beljakov, pol preostalega...