Testenine s tuno in paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na drobne koščke. Steblo zelene narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo papriko na majhne kocke. V lonec damo čebulo, zeleno, papriko in strt česen. Prilijemo...
Paradižnikova kremna juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV lonec damo narezan paradižnik, narezan krompir in sesekljano steblo zelene. Dodamo še baziliko in peteršilj. Na olju prepražimo sesekljano čebulo in jo nato dodamo k juhi. Juho solimo...
Šalša
Ostale jedi - www.kulinarika.netParadižnik očistimo, narežemo na kose in stisnemo odvečno vodo. Damo ga v posodo v kateri bomo kuhali šalšo. Čebulo in česen olupimo ter dodamo k paradižniku. Dodamo še očiščen korenček...
Zelenjavna omaka za testenine
Vse sestavine narežemo na manjše kose. Grah ter korenček zmeljemo s paličnim mešalnikom v kašo (dodamo malo vode). Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo ščepec sladkorja....
Rdeči tajski curry (začimbna pasta)
Pekoče rdeče čilije ali feferone, ki smo jih odmerili (ali pa se jih bomo nekoč naučili odmeriti) tako, da njihova pekočina ustreza našemu okusu, operemo, očistimo in otrebimo semen....
Paradižnikova omaka z zelenjavo
Ostale jedi - www.kulinarika.netVso zelenjavo dobro operemo ter narežemo na manjše koščke. Na nizki temperaturi kuhamo bribližno uro in pol, do zgostitve, nato zmeljemo ter vlijemo v vroče kozarce. Kozarce hermetično...
Zeleni beluši v solati po mediteransko
Papriko spečemo in olupimo, očistimo semenja in narežemo na majhne ploščice. Paradižnik olupimo (paradižnik na vrhu zarežemo, prevremo v vodi in takoj ohladimo ter olupimo), odstranimo...
Ratatouille – provansalska zelenjavna enolončnica
1. Zelenjavo operemo, očistimo in razrežemo kose. 2. Paradižnik olupimo, razrežemo na četrtine, odstranimo peške in drobno narežemo. 3. V ponvi segrejemo malo olja, na njem opečemo...
Postrvje rulade z baziliko v sveži paradižnikovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPostrvi očistimo in jih temeljito operemo. Odrežemo jim glave in repe ter jih posušimo z vpojnim papirjem. Filiramo jih tako, da od vsake ribe dobimo dva fileja. Z vsakega fileja previdno...