Puranji zrezki nadevani z bučkami v omaki iz lisičk
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo in jih obrežemo tako, da jih oblikujemo v pravokotnike. Obreznine narežemo na majhne koščke. Bučko operemo in jo drobno narežemo. Obreznine od zrezkov damo...
Zavitek s šunko
Predjedi - www.mojirecepti.comListnato testo razvaljamo. V posodici zmešamo kislo smetano, rumenjak in 1 jajce. Šunko narežemo na kocke. Krompir skuhamo v slani vodi, nato ga olupimo in drobno naribamo. Testo premažemo...
Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Narastek s papriko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPapriko operemo in narežemo na večje kose. Malo jo popečemo na žaru, nato pa olupimo. Čebulo sesekljamo in prepražimo na malo olja. Dodamo mleto meso, sol, poper, majaron, mleto rdečo...
Bučke s kuskusom in sirno omako
Predjedi - www.mojirecepti.comKuskus skuhamo v slani vodi in ga dobro ohladimo. Paradižnik operemo in narežemo na kocke. Bučke operemo, osušimo in prerežemo po dolgem. Izdolbemo jim sredico. Pekač premažemo z oljem,...
Krompirjev zavitek
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo na rezine. Skuhamo ga v slani vodi, nato ga dobro odcedimo. Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. V ponvi segrejemo polovico masla in na njem...
Omleta z zelišči
Predjedi - www.mojirecepti.comVsa zelišča operemo in nasekljamo. Jajca ubijemo, razžvrkljamo, ter dodamo nasekljana zelišča, sol in sladko smetano. Vse skupaj dobro premešamo. V ponvi segrejemo maslo in nanj vlijemo...
Polnjena jajca
Predjedi - www.mojirecepti.comJajca trdo skuhamo, nato jih olupimo in prerežemo po dolgem. Odstranimo jim rumenjake, ter pazimo da beljak ostane lepo cel. Rumenjake damo v posodo, dodamo sladko smetano, peteršilj,...
Lazanja z bučkami in klobaso
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZelenjavo operemo in očistimo. Čebulice in korenček drobno nasekljamo, por razrežemo na koleščka in popražimo na olivnem olju skupaj s strtim česnom. Ko zadiši, dodamo meso klobas,...
Zeljna zloženka s sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netPo okusu je ta recept podoben sarmam, le da je manj dela z zavijanjem mesa v zeljne liste, razlikuje pa se tudi po prelivu na zelju. Za pripravo uporabimo stekleno ali kakšno podobno...