Mesne kroglice z arašidi
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŽemljo narežemo in prelijemo z mlekom. V posodi zmešamo mleto meso, sesekljane arašide, sesekljano čebulo, nadrobljeno žemljo, jajce, sol in poper. Iz mase oblikujemo kroglice. V ponvi...
Zrezek z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in narežemo. Korenje, por, papriko in šampinjone operemo in narežemo. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo. Nato dodamo šampinjone, prepražimo in v ponev...
Ajdova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comAjdovo kašo umijemo, odcedimo in damo v lonec. Dodamo narezano korenje in malo peteršiljeve korenine. Prilijemo vodo, solimo, popramo, dodamo majaron in zelenjavno kocko. Kuhamo 30...
Bučna juha s porom
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comBučno meso grobo naribamo. Korenje operemo in prav tako naribamo. Čebulo sesekljamo. Por operemo in narežemo na kolobarje. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo čebulo. Dodamo...
Solata za Darjo
Zelje in por narežemo na ozke trakove, korenje naribamo. Dodamo majonezo in žlico kisle smetane ali feta sira, dobro premešamo, da ni sprijeto. Po okusu dodamo še sol, olje in kis....
Šampinjoni maxx
Glavne jedi - www.kulinarika.netV keramično posodo srednje velikosti (za peko) vlijemo olivno olje. Korenje narežemo na tanjša kolesca in jih razporedimo po dnu posode. Slanino (že narezano) razrežemo na centimetrsko...
Zapečen zajčji hrbet
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Špageti z zelenjavno omako in kislo smetano
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Jajčni špageti z gomoljno zelenjavo
Špagete po navodilih na embalaži skuhamo "al dente", jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.Na vroče olje stresemo na četrtine narezane mlade majhne šampinjone, jih...
Metuljčki z zelenjavno omako
Na olju prepražimo na drobne lističe narezano čebulo, por, papriko, bučke in česen, da zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo toliko, da je zelenjava še »al dente«.Začinimo,...