Stročji fižol z mesom in jajci
Čebulo nasekljamo, korenček in stročji fižol pa narežemo na manjše koščke. Na olju prepražimo čebulo in ko se ta zmehča, dodamo korenček, mleto meso in stročji fižol. Vse skupaj solimo...
fižolova enolončnica
predpriprava Fižol operemo in čez noč namočimo v hladni vodi. priprava Fižol odcedimo in prilijemo toliko sveže vode, da ga za prst prekrije. Dodamo lovorov list, zavremo in kuhamo...
Tortilja z mletim mesom
Nadev V večji kozici najprej segrejemo olje na katerem prepražimo čebulo in česen. Nato dodamo mleto meso in ga dobro zapečemo, posolimo, popopramo in dodamo ščep čilija. Mesu dodamo...
čokoladna pita s čokoladno peno
več kot 45 minut - www.gurman.eupredpriprava Krhko testo. Hladno maslo narežemo na kockice, ki jih z vsemi ostalimi sestavinami na hitro (gl. opozorila) ugnetemo v testo. Oblikujemo ga v hlebček, tega pa ovijemo v...
»Kašnata repa pa zaroštan fržou« (Kašnata repa in fižolova juha)
1. Fižol preberemo, operemo in čez noč namočimo v veliki količini hladne vode. Vode mora biti vsaj 3x toliko kot fižola. Če fižol ostane na suhem, popoka. 2. Naslednji dan fižol odcedimo,...
Jota
1. Fižol namočimo čez noč v posodi z veliko vode. 2. Pred kuhanjem fižol temeljito operemo in zamenjamo vodo. Kuhamo ga v veliki posodi s 3 – 4 kratno količino vode. Med kuhanjem mora...