Mesno - zelenjavna bela ponev
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelenjavo operemo in narežemo na male koščke. Korenje na primer na kolobarčke ali pa na paličice. Grah in fižol odtajamo, če je zamrznjen, če ni, sveži fižol nalomimo na manjše koščke....
Stročji fižol s slanino
Predjedi - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in mu odrežemo konce. Narežemo ga na poljubno velike koščke in ga v vreli vodi kuhamo 40 minut. Vodo solimo proti koncu. Ko je fižol kuhan ga dobro odcedimo. Med...
Stročji fižol z ocvirki
Predjedi - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in ga v slani vodi kuhamo toliko časa, da se zmehča. Čebulo sesekljamo in prepražimo na olju, nato dodamo ocvirke in na koncu še kislo smetano. Dodamo stročji...
Piščančje chimichangas
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo sesekljamo. Meso narežemo na majhne koščke. Papriko in paradižnike operemo in narežemo. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo čebulo. Dodamo meso in ga lepo opečemo. Nato...
Fižolova solata s skuto
Solate - www.mojirecepti.comFižol odcedimo in stresemo v skledo. V manjši skledi dobro zmešamo kislo smetano, skuto, sol, narezan drobnjak in peteršilj. Na fižol položimo zeliščno skuto. Postrežemo s črnim ali...
Radič s fižolom
Solate - www.mojirecepti.comFižol namočimo čez noč v vodi, nato ga naslednji dan skuhamo. Radič operemo in narežemo. Radič zmešamo s toplim fižolom. Kislo smetano solimo, ji dodamo kis, olivno olje in strt česen....
Fižolov zavitek
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, 1 jajce, olje, limonin sok in sol. Testo pustimo počivati 1 uro. Medtem pripravimo nadev. Fižol pretlačimo, dodamo kislo smetano, jajci, sesekljan peteršilj,...
Fižolova omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČebulo na grobo zrežemo in jo na maslu dušimo, da postekleni. Dodamo polovico kuhanega fižola in zmiksamo. Dodamo še drugo polovico kuhanega fižola, sol, poper, sesekljane kisle kumarice...
Stročji fižol z limono
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netStročji fižol očistimo, operemo ter narežemo na krajše končke. Maslo raztopimo in na njem prepražimo čebulo, kasneje dodamo še česen. Na vse to stresemo stročji fižol in dušimo. Dolijemo...
Boranija II (stročji fižol)
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na koščke in prepražimo na olju, da dobi lepo barvo. Dodamo drobno narezano čebulo in pražimo, da postane lepe rdečkaste barve, po potrebi zalivamo z vodo. Dodamo na kratke...