Hrenova priloga
Vse sestavine zmešamo v multipraktiku in ponudimo k šunki, kuhani govedini, zrezkom.... Kar nekaj dni lahko hranimo v lončku v hladilniku.
Polnjeni rogljiči s šunko
Iz sestavin za testo zamesimo testo, ga razdelimo v 3 hlebčke in damo za 30 minut v hladilnik. Nato vsak hlebček posebej razvaljamo na okroglo in razrežemo na osmine. Na širši konec...
Mlad fižol v omaki
Mlad fižol narežemo na cm velike rezine in ga skuhamo v slani vodi. Naredimo svetlo prežganje iz maščobe, moke, peteršilja in čebule, zalijemo s fižolovo vodo, dodamo kocki in kuhamo...
Nadev za piščanca
Žemljice narežemo na majhne kocke in jih prelijemo s sladko smetano in mlekom. Če imamo smetano, pobrano iz domačega mleka (kar je še boljše), povečamo količino mleka. Jajci stepemo...
Popečeni kaneloni
Testo za lazanjo skuhamo v slanem kropu (približno 5 minut) in ga polagamo na kuhinjsko krpo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, zrezano na čim manjše kockice, česen, poper in...
Divjačina v omaki
Mesu odstranimo vse kite, "kožice" in ga narežemo na majhne kose. Česen olupimo in stisnemo z noževim rezilom, pol brinovih jagod na rahlo zdrobimo v terilniku (možnerju),...
Špinačni narastek
Špinačo operemo, jo nasekljamo in nato čez prelijemo krop terpustimo stati 1 - 2 minuti. Skupaj s špinačo zmešamo skuto, kislo smetano, jajci, na drobno nasekljano žemljo ali toast,...
Svinjski želodčki
Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo, dodamo želodčke in na tanko narezan korenček. Vse skupaj še malo prepražimo in dolijemo vodo, da vse skupaj prekrijemo. Dodamo še na kocke...
Piščanec z gobami
Piščanca posolimo in popramo. Premažemo ga z zmehčanim maslom ali margarino in položimo v pekač. Pečemo ga kakšno uro v pečici pri 200 stopinjah. Med pečenjem ga prelivamo. Ko je piščanec...
Jajčna rulada
Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake pazljivo spustimo v krop, ki smo mu dodali zrna popra, limonin sok in lovorov list. Skuhamo jih do trdega, odcedimo in pretlačimo. Mleto šunko,...