Špageti z lososom na hitro
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV mešalnik damo 500 g paradižnika, rahlo solimo in popramo, dodamo precej bazilike in na hitro zmeljemo (ne prefino). Na olivnem olju na hitro popražimo česen in lososa. Dodamo paradižnik,...
Popečeni kruhki z jajcem
Predjedi - www.mojirecepti.comParadižnike prelijemo z vrelo vodo, olupimo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo, na drobno sesekljamo in prepražimo na dveh žlicah olja. Dodamo narezane paradižnike in prepražimo....
Zelenjavni muffini
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Deset minut ga kuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo. Pečico segrejemo na 180° C. Vdolbinice pekača na muffine namastimo z maslom in...
Mesni kaneloni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen olupimo in sesekljamo. Paradižnik dobro operemo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo in naribamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo strt česen. Dodamo...
Peresniki s skuto
Glavne jedi - www.mojirecepti.comSuhe paradižnike odcedimo in narežemo na tanke pramene. Orehova jedrca na grobo sesekljamo in prepražimo v ponvi brez maščobe. Liste bazilike osmukamo in narežemo na tanke pramene....
Zelenjavna lazanja
Glavne jedi - www.mojirecepti.comParadižnik za nekaj sekund potopimo v vrelo vodo, nato ga prelijemo z mrzlo vodo, olupimo in sesekljamo. Mocarelo narežemo na majhne koščke. Baziliko drobno sesekljamo in solimo. V...
Paradižnikova torta
Predjedi - www.mojirecepti.comParadižnike operemo in narežemo. V posodici zmešamo skuto, kislo smetano, paradižnikovo mezgo, nasekljano baziliko in drobnjak ter strt česen. Vse skupaj še solimo. Listnato testo razvaljamo...
Špageti s tuno in smetano
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTuno iz konzerve prepražimo na lastnem olju. Dodamo koruzo ali grah, količina je poljubna. Zadišimo česen in kmalu dodamo za pol žličke ali še manj paradižnikovega koncentrata (za ljubitelje...
Poletna quiche
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto: moko, maslo, sol in pecilni prašek dobro umešamo, dodajamo vodo, da dobimo gladko, čvrsto testo. Testo naj počiva 30 minut na hladnem. Na olivnem olju začnemo pražiti čebulo...
Ribja lazanja s špinačo in paradižnikom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko in pšenični zdrob zmešamo, vsujemo v skledo in naredimo jamico, v katero ubijemo jajca. Z vilico jih razmešamo in postopoma vmešavamo moko, dokler je ne zmanjka. Če jo je premalo,...