Zajec v omaki z zeliščnimi zdrobovimi kroglicami
Glavne jedi - www.kulinarika.netZeliščno sol lahko kupimo ali jo pripravimo sami tako, da vse sestavine zanjo v možnarju stremo v droben prah. Zajca razkosamo in začinimo s soljo in poprom. Korenček narežemo na kolobarje,...
Kruhov narastek z gobami
Ostale jedi - www.kulinarika.netMleko, smetano, jajca, sol, poper in muškatni orešček gladko vmešamo. Kruh narežemo na 1,5 x 1,5 cm koščke in dodamo tekočini. Med pripravljanjem gob vsake toliko časa pemešamo. Pripravimo...
Nadevana kokoš
Glavne jedi - www.kulinarika.netKokoš zunaj in znotraj natremo s soljo. Krušno sredico namočimo v smetani ali mleku. Na tretjini masla hrustljavo zapečemo panceto, narezano na palčke. Dodamo sesekljano čebulo in pol,...
krompirjeva musaka z blitvo
priprava Panceto narežemo na drobne kockice; gl. tudi različice. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Blitvo temeljito operemo in...
Paradižniki s tuninim nadevom
marmelina.siPoletna jed z malo kalorijami za 4 ali 8 oseb. Paradižnike operite, obrišite in vsakemu odrežite pokrov (zgornji ali spodnji del). Z žlico odstranite semenje. Izdolbite meso, ga sesekljajte...