Nebesa
Ostale jedi - www.kulinarika.netDatlje nasekljamo in kuhamo skupaj s sladkorjem v 1/2 l vode nekaj minut. Dodamo limonin sok in želatino v prahu, dobro premešamo in ohladimo. Smetano stepemo in jo dodamo ohlajeni...
Smetanova krema
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi stepemo sladko smetano, želatino v prahu, sladkor in vanilijev sladkor. Lešnikove piškote nadrobimo, k njim primešamo sesekljane lešnike in rum. Piškotno maso razdelimo po...
Ajdove rezine
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comMargarino in sladkor penasto umešamo in postopoma dodajamo rumenjake. Primešamo kakav, moko in pecilni prašek. Ajdovo kašo skuhamo v malo sladkani vodi, odcedimo in ohladimo. Primešamo...
Super torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: beljake stepemo v sneg, dodamo sladkor v prahu in kokosovo moko oz. mlete mandlje (pri mandljevem biskvitu dodamo še presejan kakav). Pečemo v ogreti pečici (170 stopinj) cca....
Panna cotta z višnjevim prelivom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netŽelatino vsujemo v lonček, v katerem jo bomo pozneje postavili na ogenj. Prelijemo jo z 1,2 dl mrzle vode, premešamo in pustimo. 0,5 l smetane zlijemo v lonček, dodamo sladkor, vanilijev...
Karamelna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. En dan prej naredimo osnovo za pariško kremo in sicer tako, da 50 dag temne čokolade in 5 dl sladke smetane zmešamo. Tvarino ohladimo in jo pripravimo za naslednji dan. Prav tako...
Torta Panna Cotta
Ločimo rumenjake in beljake. Stepamo rumenjake skupaj z navadnim in vanilijevim sladkorjem, dokler ne naraste. Dodamo olje in mleko, premešamo in dodamo še kakav v prahu ter rum. Nato...
Aromatična torta
Priprava: 1. Segrejemo pečico. V banjomariji stopimo 4 dag jedilne čokolade. 2. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in zmešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor...
Črno - bela simfonija
1. Jajca penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo kakav, olje, mleko in Nutello ter na koncu še moko s pecilnim praškom. Pečemo v tortnem modelu na 180 stopinjah približno 20 - 30 minut....
Božanska torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: rumenjake in sladkor zmešamo pri najvišji hitrosti. Dodamo moko, gustin in po želji za noževo konico pecilnega praška. Spečemo v tortnem modelu (premera 26). Pečemo približno...