Riž s paradižnikom v pečici
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, na koleščke narezano steblo zelene in papriko. Paradižnika razrežemo na koleščka in shranimo za kasneje. Ko je zelenjava zmehčana, jo zalijemo...
Dagnje po Arlonsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke odpremo nad soparo in jih kuhamo približno 8 minut. V malo vode in 2 dcl belega vina vkuhamo polovičko jušne kocke in narežemo na 1 cm koščke stebelno zeleno. Kuhamo do mehkega....
Ribje rulade v omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPripravimo ribjo osnovo. V lonec damo ribje ostanke (glave, kosti, hrbtenice), 1 narezan korenček, narezan beli del pora, čebulo, narezano na četrtine, 2 stroka česna, nekaj zrn črnega...
Gosta juha iz bučk
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netČebulo olupimo in drobno sesekljamo, bučke operemo in jih neolupljene narežemo na koščke, česen drobno sesekljamo. Odrežemo kot krhelj pomaranče velik kos gomolja zelene in ga narežemo...
Puranji zrezki nadevani z bučkami v omaki iz lisičk
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo in jih obrežemo tako, da jih oblikujemo v pravokotnike. Obreznine narežemo na majhne koščke. Bučko operemo in jo drobno narežemo. Obreznine od zrezkov damo...
Piščančja prsa v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na koščke, čebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na lističe, slanino, korenček in zeleno narežemo na drobne kockice, česen stremo...
Solata za poletne dni
Solate - www.kulinarika.netZeleno olupimo in jo naribamo (tako kot za štrudelj), dodamo ji olupljeno in na kocke narezano hruško (ali pa na kocke narezano ali naribano jabolko), pest orehov (prej jih malo potolčemo,...
Mesno - zelenjavna bela ponev
Glavne jedi - www.kulinarika.netZelenjavo operemo in narežemo na male koščke. Korenje na primer na kolobarčke ali pa na paličice. Grah in fižol odtajamo, če je zamrznjen, če ni, sveži fižol nalomimo na manjše koščke....
Dober tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTunino zdrobimo, ji prilijemo stopljeno, vendar dovolj hladno margarino, dodamo kislo smetano, majonezo in gorčico. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Začimbe in...
Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...