Čokoladna torta po moje
Testo. maslo penasto umešamo ter dodamo sladkor, vanilijev sladkor, čokolado, jajci in 4 rumenjake. Posebej zmešamo moko, kakav in pecilni prašek. Mešanico presejemo in jo dodamo v...
Tajina torta
Najprej v višjo posodo ali pekač položimo plast piškotov, lahko cele ali drobljene. Skuhamo puding in še vročega polijemo po plasti piškotov, ponovno piškote in puding - to lahko ponovimo...
Domači sladoled iz gozdnih sadežev
Gozdnim sadežem dodamo mleko ter zmeljemo s paličnim mešalnikom.Tej masi dodamo 2 žlici stepene smetane ter premešamo. Nato sladkamo z medom po okusu ter dodamo limono. Sladoled tako...
Vroča čokolada z Nutello
Mleko vlijemo v posodo in pustimo, da skoraj zavre. Ko se to zgodi, vanj primešamo Nutello in mešamo toliko časa, dokler se Nutella ne stopi. Vmes dodamo še vanilin sladkor, nato pa...
Vanilijeva krema
Pol mleka, jajce in moko razžvrkljamo v gladko maso. Drugo polovico mleka s sladkorjem zavremo in z metlico umešamo predhodno pripravljeno maso. Mešamo do vretja, da ne nastanejo grudice....
Avokado liker
Avokado razpolovimo, odstranimo pečko in z žlico postrgamo sredico, ki jo skozi cedilo spasiramo v kašo, ji dodamo sladkor in penasto zmešamo. Počasi dodajamo vinjak in sladko smetano;...
Špargljeva kremna juha
Za dobro špargljevo juho je primerna kombinacija divjih in gojenih špargljev, redkeje se juha dela samo iz divjih špargljev. Šparglje operemo, odrežemo olesenele dele in jih natančno...
Gorčično smetanov solatni preliv
Vse sestavine dobro premešamo in stepamo nad paro, da se zgosti. Ohlajen preliv prelijemo po solati.
Panna cotta 2
V lončku zmešamo želatino in 4 čajne žlice smetane. V kozico vlijemo preostalo smetano, vanilin in ščep cimeta ter segrevamo (ne sme zavreti!). Nato dodamo namočeno želatino in mešamo,...
Jagodna krema
Jagode očistimo in sesekljamo v električnem mešalniku. iz beljaka stepemo trd sneg. Smetano stepemo in ji po želji dodamo sladkor. Nato zmešamo spasirane jagode, smetano, beljakov sneg...