Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Čemažev namaz
Vse sestavine v skodeli zmeljemo s paličnim mešalnikom.
Nebesa
Ostale jedi - www.kulinarika.netDatlje nasekljamo in kuhamo skupaj s sladkorjem v 1/2 l vode nekaj minut. Dodamo limonin sok in želatino v prahu, dobro premešamo in ohladimo. Smetano stepemo in jo dodamo ohlajeni...
Jogurtova torta za alergike na jajca in mleko
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo na hitro zgnetemo, zavijemo v folijo in postavimo za pol ure na hladno. Testo razvaljamo, položimo v namaščen pekač in pečemo 10 do 15 minut pri 180 stopinjah....
Sadna pita
Maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo jajca in sol ter mešamo naprej. Ročno vmešamo še moko in pecilni. Razmažemo po namaščenem pekaču. Potresemo narezano sadje (tako, da pokriva celotno...
Skutine ledene kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Kekse zmeljemo, dodamo margarino ter orehe (ali lešnike ali mandlje). Damo v pekač (21x40) in pečemo 10 minut pri 170 stopinjah. Krema: Fino, gladko zmešamo skuto, sladkor, rumenjake,...
Skutno - sadna krema
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej dobro odcedimo sadje iz kompota (sok prihranimo za napojitev biskvita) ali operemo in razkoščičimo sveže sadje. Sadje razrežemo na koščke, velike približno 1 cm3, (višenj, gozdnih...
Hruške v medeni omaki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netHruške operemo in jih damo na pol. Pečke izrežemo. Zmešamo marcipan, orehe, limonin sok in mleko ter napolnimo v vdolbine hrušk. Sladkor karameliziramo, dodamo maslo, zalijemo z vinom,...
Kisla kokosova pita tete Mimi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgnetemo krhko testo in ga razprostremo po dnu globokega pekača, ki smo ga pred tem oblekli s peki papirjem. Testu naredimo malce roba, da nadev ne bo zlezel mimo. Testo nekajkrat prebodemo...