Testo za štrudelj
Iz naštetih sestavin zgnetemo testo in ga razdelimo na dva dela. Razvaljamo in nadevamo z jabolki ali s kakim drugim sadnim nadevom.
Panna Cota alla Hubertus
Smetano skupaj s sladkorjem in medom zavremo in ji dodamo lističe želatine. Ko zavre, odstavimo, prelijemo v čaše ali kakšne druge modelčke in pustimo, da se ohladi. Gozdne sadeže ali...
Sadna zloženka
Olupimo jabolka, jih narežemo in skuhamo. Nato jih odcedimo, posladkamo, posujemo s cimetom in jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. Vodo prihranimo! V pekač položimo Albert kekse. Čez...
Lahka sadna rezina
Sadje operemo in narežemo na koščke, v eni posodi zmešamo 2 veliki kisli smetani z mletim sladkorjem, v drugi posodi pripravimo 2 vrečki šlaga po navodilih. Na nizek pekač (za v pečico)...
Čokoladna strjenka
Mleko, kakav in sladkor zavremo. V ohlajeno primešamo želatino, ki smo jo poprej dobro zmešali z malo mleka. Strjenko nalijemo v steklene posodice in ohlajene postavimo v hladilnik....
Sladoled stracciatela
Sladko smetano stepemo, dodamo sladkor, jogurt, vanilijev sladkor in na koncu še koščke čokolade. Pripravljeno zmes zlijemo v posodice in damo v zamrzovalnik ter vmes večkrat premešamo,...
Ananas torta - kupola
Biskvit: cela jajca, vodo ter sladkor penasto zmešamo, da lepo naraste. Z metlico narahlo vmešamo moko s pecilnim praškom. Na peki papir vlijemo testo v velikosti kroga (premer cca....
Jagodna zloženka
Mlačno mleko zmešamo s kakavom in namočimo prvo vrsto baby piškotov. Za kremo zmešamo vse sestavine v kompaktno kremo. Nabrizgamo na prvo plast piškotov. Narežemo jagode in jih položimo...
Breskova torta
Jajca penasto umešamo, počasi dodamo sladkor in na koncu še narahlo dodamo moko in vlijemo v tortni model obložen s peki papirjem, ter damo takoj v pečico na 180 stopinj in pečemo od...
Jogurtova skutna krema
Želatino namočimo v vodo. Za nadev gladko zmešamo skuto in jogurt. Vmešamo limonin sok, sladkor, vanilijev sladkor. Želatino ožmemo, jo raztopimo pri nizki temperaturi in vmešamo v...