Prosena kaša s slivami
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV lonec zlijemo mleko, ter mu dodamo sladkor in vanilijev sladkor. V njem skuhamo proseno kašo in suhe razkoščičene in narezane slive. Ko je prosena kaša kuhana, jo odstavimo in počakamo...
Melonina solata
Solate - www.mojirecepti.comMelono prerežemo na polovico in ji izdolbemo semenje. Meso narežemo na lističe. Sok od melone zmešamo z naribanim ingverjem, kislo smetano, sladkorjem in prepraženimi mandljevimi lističi....
Čokoladna torta z dateljni in ingverjem
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo penasto stepemo rumenjake in sladkor v prahu. Čokolado raztopimo v vodni kopeli, malo ohladimo in primešamo k jajčni zmesi. Beljake s sladkorjem stepemo v trd sneg. Sneg vmešamo...
Začinjeni piškotki (peparkakkor)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaščobo, sladkor in sirup dobro zmešamo ter dodamo smetano, ingver, cimet, klinčke in pomarančno lupino. Vse skupaj dodamo moki, ki smo ji prej primešali sodo bikarbono. Na hitro umesimo...
Aromatična torta
Priprava: 1. Segrejemo pečico. V banjomariji stopimo 4 dag jedilne čokolade. 2. Ločimo rumenjake in beljake. Beljakom dodamo ščepec soli in zmešamo v trd sneg. Rumenjake in sladkor...
Torta kavboj Pipec
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRdečo peso stehtamo in skuhamo do mehkega. Olupimo jo, naribamo na multipraktik ali na strgalnik. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake zmešamo, dodamo pire rdeče pese, ingver, olivno...
Korenčkovo - pomarančna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olju prepražimo narezano čebulo, kateri dodamo na kocke narezano korenje in narezan strok česna. Vse skupaj še 5 minut dušimo. Dolijemo vodo in pomarančni sok. Kuhamo še 30 minut....
Slivov zavitek
Naredimo vlečeno testo - moka, sol, malo olivnega olja in okisana topla voda. Pustimo ga nekaj časa počivati. Lahko uporabimo tudi kupljenega. Slive narežemo na koščke in jih sladkamo....
Saj ne morem verjet, da je to bučkina pita...
Za bučni pire v pari mehko skuhamo meso rumenih buč (muškatna buča, hokaido) in ga pretlačimo v pire. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Iz sestavin zamesimo testo. ¾ testa pritisnemo...
Bučkin Creme Brulee
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSmetano z vsemi začimbami zavremo in pustimo stati, da se ohladi na kakšnih 40 stopinj. Pripravimo pekač za vodno kopel in sicer tako, da na dno najprej položimo papirnato brisačo....