Špinačna juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV loncu stopimo maslo, dodamo nasekljano čebulo in nasekljan česen ter na manjšem ognju pražimo 5 min. Nato dodamo na koščke narezan krompir. Vse skupaj zalijemo z vodo v kateri smo...
Kremna juha iz blitve
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netKrompir olupimo, zrežemo na koščke in skuhamo. Blitvo očistimo in stresemo h krompirju 5 minut prej, preden je kuhan. Še vročo zelenjavo zmeljemo in zlijemo v lonec, v katerem smo na...
File morskega lista na maslu s porovo - ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPor očistimo, operemo in narežemo na kolobarje. Na maslu ga podušimo do mehkega, dodamo drobno sesekljan česen in ko zadiši, prilijemo sladko smetano, ribjo osnovo in vino. Pustimo,...
Peteršiljeva kremna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netVse sestavine damo v visok lonec in skuhamo do mehkega, zeleni peteršilj dodamo proti koncu kuhanja. Kuhano zmeljemo s paličnim mešalnikom. Če je jed pregosta, dolijemo vodo in še prevremo....
Pikantni zrezki s porovim krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netV majhni skledi zmešamo vse sestavine za marinado. Premešamo z metlico, da dobimo gostljato emulzijo. Zrezke potolčemo s kladivom za meso, solimo, popramo in po obeh straneh namažemo...
Brokolijeva kremna juha z gorgonzolo
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netBrokoli operemo in samo cvetke narežemo na manjše kose (preostanek lahko prihranimo za zelenjavno osnovo ali juho), krompir olupimo in narežemo na drobne kockice, čebulo drobno sesekljamo...
Piščančja obarna juha s karijem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa malo olja pražimo drobno sesekljano čebulo. Ko čebula začne rahlo rumeneti, dodamo piščančje meso, narezano na drobne kockice in začinjeno s soljo in poprom. Pražimo nekaj časa,...
Murkov zos
Enolončnice - www.kulinarika.netOlupimo krompir, ga narežemo na kocke in damo kuhat v slano, vrelo vodo. Medtem na majhne rezine (oz. majhne kocke) narežemo kumare. Ko je krompir kuhan, ga precedimo, vode pa ne zavržemo,...
Najboljša gobova juha
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo narežemo na drobne koščke, stisnemo česen in narežemo jurčke na trakove. Olupimo krompir in ga narežemo na manjše kocke. V globoki posodi segrejemo olje in na njem prepražimo...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...