Jurčki v smetanovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu prepražimo čebulo, da rahlo zarumeni. Nato dodamo na lističe narezane sveže jurčke, rahlo posolimo (po želji dodajte žličko sojine omake) in dušimo 3 do 5 minut. Nato dodamo...
Njoki z jurčki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in popražimo na žlici olivnega olja. Ko lepo zarumeni, ji dodamo sesekljan česen, posolimo, narezane jurčke dodamo k čebuli in dušimo. Medtem pripravimo posodo z vodo,...
Ajdova kaša z gobovo omako
Glavne jedi - www.mojirecepti.comAjdovo kašo operemo. Vodo zavremo in v njej raztopimo jušno kocko. Dodamo ajdovo kašo in jo kuhamo približno 30 minut. Med tem časom pripravimo omako iz jurčkov. Čebulo in česen sesekljamo....
Puranji zrezki v gobovi omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comZrezke narežemo na manjše koščke, jih stresemo v posodo, solimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja. Dobro premešamo in mariniramo približno 15 minut. Čebulo sesekljamo. Gobice...
Špageti z jurčki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comJurčke očistimo in narežemo na lističe. Čebulo olupimo in sesekljamo. Olupljen česen v terilniku stremo s soljo. V ponvi segrejemo olje in maslo, ter dodamo čebulo. Nekaj časa jo pražimo,...
Kruhova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in drobno sesekljamo. Suhe jurčke namočimo v vodo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo namočene in narezane gobe, sesekljan peteršilj in strok strtega česna. Ko so gobe...
Široki rezanci z gorgonzolo in jurčki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezance skuhamo. Na maslu prepražimo na drobne koščke narezano čebulo. Dodamo narezane jurčke, česen, poper, sol in sesekljan peteršilj. Dodamo gorgonzolo. Ko se le - ta stopi, dodamo...
Jurčkova omaka s širokimi rezanci
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju dobro popražimo osoljeno čebulo ter dodamo jurčke. Jurčke rahlo osolimo, popopramo ter začinimo z drobnjakom in peteršiljem (količina po želji). Jurčke s čebulo dušimo na rahlem...
Piščančji zrezki po moje
V posodi na olju popečemo piščanca, ki smo ga malo potresli z vegeto. Ko je pečen, ga prestavimo na krožnik. V posodo, v kateri smo pekli meso, damo jurčke, ki jih malo podušimo in...
Moja Štefana
Glavne jedi - www.kulinarika.netKos kruha namočimo v 1 dl mleka. Mleto meso dobro pregnetemo, ga solimo in popramo. Dodamo jajce in ožet, na drobno natrgan, kruh in vse še enkrat dobro pregnetemo. Na olju prepražimo...