Torta grad
Sladice in peciva - www.kulinarika.net1. testo: V pekaču od pečice, obloženem s peki papirjem, spečemo 2 oblata (kot za rulado). Jajca ločimo. Beljake s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Rumenjake z ostalim sladkorjem,...
Belušna pita z ricotto in ementalcem
Glavne jedi - www.kulinarika.netListnato testo odmrznemo in oba kvadrata razvaljamo. Robove zavijemo navznoter, kot za rob pri pici. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Zmešamo ricotto, jajce, sol, smetano in ementalec....
Kebab pizza
Predjedi - www.kulinarika.netNajprej v večjo posodo stresemo moko. V moko vmešamo vrečko kvasa, dodamo sladkor in sol. Dobro premešamo in dodamo še mlačno vodo in mleko. Nazadnje dodamo še olivno olje. Nato najprej...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Špargljeva pita s feta sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMaslo sobne temperature narežemo na koščke in vse sestavine za testo zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku počivati eno uro. Med tem časom pripravimo ostale...
Slan bučni zavitek
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBučke olupimo in naribamo. Pustimo, da spustijo vodo, nato jih ožamemo in zmešamo s skuto, malo kisle smetane in solimo. Testo razvaljamo, nanj nadevamo bučno maso, zvijemo in damo...
Pita z bučkami (a'la birch)
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju popražimo čebulo, dodamo meso in vse pražimo toliko časa, da je meso prepečeno. Solimo, dodamo peteršilj in česen. V ponvi podušimo na rezine narezane bučke, ki jim dodamo malo...
Zelena in roza rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz beljakov s počasnim dodajanjem sladkorja stepemo trd sneg, primešamo rumenjake, olje, za jagodno rolado rdečo in za kivijevo zeleno jedilno barvo (po občutku in okusu), na koncu...
Kocke Esmeralda
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem. Med mešanjem masi dodamo olje in izmenično moko s pecilnim praškom in mleko. Pekač, velikosti 35 x 25 cm, dobro namastimo z margarino...
Mesno-zelenjavni zavitek
Čebulo prepražimo do rumenega na maščobi, dodamo mleto meso in ko je lepo popečeno, še ostalo (naribano korenje, na koščke narezano zeleno in ostalo na koščke narezano zelenjavo). Začinimo...