Tortilje z govedino
Glavne jedi - www.mojirecepti.comGovedino damo v posodo. Pripravimo marinado iz sesekljanih čebulic, vina, kisa, olivnega olja, soli in popra. Prelijemo jo preko mesa. Meso mariniramo vsaj 3 ure. V ponvi segrejemo...
Testenine z beluši in skuto
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo in beluše prepražimo na olivnem olju in nekaj časa dušimo, dodamo narezano rukolo in prilijemo vino. Posodo pustimo nad ognjem toliko časa, da se beluši zmehčajo. Na beluše nadrobimo...
mariniran piščančji file s pomarančo in zelenim poprom
predpriprava Piščančji file tanko namažemo z gorčico, začinimo s poprovo mešanico ter poškropimo z vinom. Ovijemo ga v prozorno folijo in potisnemo v hladilnik, kjer ga mariniramo čez...
telečja pečenka z rožmarinom
priprava Čebulo, korenček in belušno zeleno olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo in pretlačimo. Pečico segrejemo na 160 °C. S teletine porežemo mastne kose. V pekaču segrejemo...
goveji file v pečici s smetanovo omako
Glavne jedi - www.gurman.eupriprava Goveji file ovijemo v tanke rezine slanine. Pečico segrejemo na 200 °C. Korenček očistimo in razpolovimo. Zeleno olupimo. Čebulo olupimo in pretaknemo s klinčkom. V ognjevarni...
kvašen kolač z beluši in šunko
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
široki rezanci s tunino
predpriprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Belušno zeleno narežemo na zelenjavne rezance; nekaj zelenja prihranimo. Tunin file narežemo na približno 2 centimetra velike...
česnova juha
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupriprava Čisto govejo juho pristavimo in segrejemo. Zeleno očistimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi razpustimo maslo, na katerega stresemo sesekljana...
puran z nadevom iz riža in piščančjih jetrc
predpriprava Purana očistimo; iz stegen eno za drugo potegnemo kite, potem pa odstranimo prsno kost. Nato ga operemo pod tekočo hladno vodo in temeljito obrišemo. Znotraj in zunaj ga...
Fazan v zelenjavni omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netFazana otrebimo, toda ne izperemo, samo izbrišemo. Iztrebljen, neoskubljen lahko visi na hladnem prostoru 2-4 dni. Fazana oskubimo na suho (ne poparimo!), nato potegnemo še zgornjo...