- Iskali ste:
testo x
-paradižnik x
-smetana x
jajca x
Ines kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV loncu zmešamo vse sestavine za testo in vlijemo v pekač. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pecivo pečemo 35 minut. Pripravimo čokoladno glazuro in jo polijemo po pečenem testu.
Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Mesni zvitki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo in meso, dodamo korenje, Vegeto in poper. Ohladimo. V ohlajeno maso dodamo peteršilj, česen, jajce in drobtine. Listnato testo razvaljamo tako na veliko, da...
Žlinkrofi s krompirjem
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netIz moke, jajca in vode naredimo testo kot za rezance. Krompir za nadev skuhamo, olupimo in pretlačimo. Pretlačenemu krompirju dodamo sol, segrete ocvirke, jajce in drobtine. Dobro premešamo....
Marcipanov kolač z ananasom
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMarcipan dobro premešamo z mešalnikom, gladko umešamo margarino, sladkor, vanilijev sladkor ter sol, da nastane gladka penasta zmes. Vanjo postopoma vmešamo jajca (drugo za drugim,...
Zimska kolesa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo zamesimo in pustimo počivati 10 minut. Testo nato razvaljamo in izrežemo kroge. Pečemo jih pri temperaturi 200 stopinj približno 15 minut. Za kremo skuhamo vanilijev...
Višnjeva pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV posodo damo moko, margarino, sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek in previdno z rokami premešamo, da se margarina razdrobi. Na sredini naredimo jamico kamor damo jajce in naredimo...
Idrijski žlikrofi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZa pripravo idrijskih žlikrofov so potrebni naslednji postopki: 1. Priprava testa: iz moke, jajca in vode ali mleka se zamesi testo, ki je mehkejše kot testo za rezance. Testo se gnete...
Medene kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zamesimo testo in ga pustimo čez noč počivati. Naslednji dan ga razdelimo na 3 dele (lahko na 4 dele, odvisno koliko plasti želimo) in vsakega posebej razvaljamo. Jaz si...
Blini na razne načine
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto naredimo tako, da segrejemo 5 dl mleka in vmešamokvas. Dodamo sladkor, stopljeno maslo in dobro stolčene rumenjake. Dodamo tudi sladkor. Primešamo 30 dag moke in dobro zmešamo....