Polnjeni rogljiči s šunko
Iz sestavin za testo zamesimo testo, ga razdelimo v 3 hlebčke in damo za 30 minut v hladilnik. Nato vsak hlebček posebej razvaljamo na okroglo in razrežemo na osmine. Na širši konec...
Popečeni kaneloni
Testo za lazanjo skuhamo v slanem kropu (približno 5 minut) in ga polagamo na kuhinjsko krpo. Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso, zrezano na čim manjše kockice, česen, poper in...
Narastek s šunko
Testo položimo v namaščeno jena posodo. Posebej si pripravimo na maslu popraženo čebulo, jo ohladimo in dodamo na trakove narezan sir, na male koščke narezano šunko, jajca, smetano...
Zeljševka
Iz sestavin zamešamo kvašeno testo in ga damo vzhajat. Vmes vsaj 2x testo ppremesimo in pustimo ponovno vzhajat. Ko je dovolj dobro vzhajano, ga na pomokanem prtu razvaljamo in namažemo...
Lososova pita
Listnato testo odtalimo in razvaljamo. Položimo ga v namaščen model za pite. Testo prepikamo z vilicami. Na testo položimo rezine lososa in čez naribamo sir. Za preliv zmešamo jajca,...
Pita z mesom
Očiščeno čebulo na drobno narežemo in popražimo na olju. Dodamo mleto meso, solimo, popramo, dodamo vegeto in dušimo približno 20 minut. Potem to ohladimo in vmešamo stepeni jajci in...
Mortadelni zavitki
Na maslu prepražimo drobtine, dodamo smetano, sol in špinačo, pokuhamo, malo ohladimo. Medtem zmešamo pivsko testo. V ohlajeno špinačo vmešamo še skuto. S to maso namažemo rezine mortadele...
Pišečki štruklji
Testo iz moke, jajca, soli, olja in vode zamesimo. Premažemo ga z oljem, pokrijemo s krožnikom ali skodelo in ga pustimo počivati najmanj pol ure. Medtem si iz skute, smetane ter jajca...
Špinačni žepki iz listnatega testa
V posodi stopimo maslo in dodamo špinačo. Ko je gotova, ji dodamo 2 žlici kisle smetane in začimbe. Nazadnje vmešamo še jajce in sir. Jajce umešamo v špinačo in pustimo na ognju toliko...
Špinačni zavitek s krompirjem
Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo v slani vodi do mehkega. Špinačne liste operemo in kuhamo v slani vodi nekaj minut. Zmešamo jajca s kislo smetano in dodamo pšenični...