Polnjeni rogljiči s šunko
Iz sestavin za testo zamesimo testo, ga razdelimo v 3 hlebčke in damo za 30 minut v hladilnik. Nato vsak hlebček posebej razvaljamo na okroglo in razrežemo na osmine. Na širši konec...
Drobnjakovi štruklji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV multipraktik damo vse sestavine, razen testa. Mešamo, da nastane enakomerna zmes in jo pustimo, da se drobtine napojijo. Če sta jajci majhni, dodamo malo več sladke smetane. Nadev...
Mesna rolada
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej pripravimo testo iz sestavin, ki so zgoraj napisane. V skledo vsujemo moko in dodamo vodo. Nato malo pomešamo in dodamo še mleko. Na koncu še zličko smetane in dobro zgnetemo...
Burek iz bučk
Glavne jedi - www.kulinarika.netNaredimo vlečeno testo (sama ga vedno naredim doma), ki naj počiva eno uro. Testo raztegnemo, pokapamo s prepraženimi drobtinami, potresemo s skuto, ki smo jo osolili ter na testo direktno...
Mortadelni zavitki
Na maslu prepražimo drobtine, dodamo smetano, sol in špinačo, pokuhamo, malo ohladimo. Medtem zmešamo pivsko testo. V ohlajeno špinačo vmešamo še skuto. S to maso namažemo rezine mortadele...
Čemaževi štruklji
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir skuhamo olupljenega v kosih in še toplega pretlačimo. Moko presejemo in vanjo naredimo jamico, dodamo pretlačen krompir, zdrob, jajci, margarino in sol. Malo počakamo, da se...
Zeljni štrudelj Vijavaja
Na maslu prepražimo na liste narezano čebulo. Ko uvene, dodamo zelje, primešamo sol, poper, dodamo malo vode, česen in dušimo na zmernem ognju, dokler zelje ni skoraj mehko. Nekaterim...
Polžki s čemažem
Predjedi - www.kulinarika.netListnato testo odtajamo in ga razvaljamo na velikost 15x20 cm. V posodici zmešamo kislo smetano, jajce, parmezan, narezan čemaž, katerega rahlo solimo in popramo. Po potrebi dodamo...
Krompirjevi hrustljavčki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlupljen in opran krompir narežemo na kose in ga pristavimo v hladno vodo. Ko zavre, vodo osolimo, krompir pa kuhamo še okoli 20 minut. Kuhan krompir odcedimo, dodamo maslo, kislo smetano...
Slastni skutini štruklji
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz sestavin za testo zamesimo mehko testo. Kepico oblikujemo v kroglo in malo premažemo z oljem in pokrijemo s servetom. Pustimo počivati vsaj eno uro. Testo nato raztegnemo, ni ga...