Ajdova pizza
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV pol dl tople vode dodamo razdrobljen kvas in žličko sladkorja. Medtem ko kvas vzhaja, stehtamo moko, ji dodamo sol in olivno olje. Dodamo vzhajan kvas in preostalo vodo ter zgnetemo...
brancinov file v listnatem testu z bučkinim nadevom
priprava Testene liste premažemo z 2 žlicama olja. Položimo jih enega na drugega in razpolovimo, da dobimo kvadrate. Bučki očistimo in naribamo. Šalotko olupimo in zrežemo na kockice....
beluševi zvitki z masleno omako z zelišči
priprava Zvitki. Maslo pristavimo in stopimo. Pekač namažemo z maslom. Beluše očistimo, olesenele dele odlomimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Liste testa razpolovimo. Polovico vsake...
Žlikrof z repkom potočnega raka s šampanjsko omako
Ostale jedi - web-kulinarika.siRepke olupimo, začinimo ter jih na hitro popečemo na žaru. Umesimo testo, ga zavijemo v PVC folijo ter pustimo počivati 1 uro. Testo razdelimo na manjše kose ter vsakega posebej razvaljamo...
Kaneloni z radičem
1. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. 2. Zavremo velik lonec slane vode. V njej v 2 ciklih skuhamo liste testa, po 4 nenkrat, da se med kuho ne bi sprijeli. Kuhamo le minuto ali dve, da...