Polnjeni rogljiči s šunko
Iz sestavin za testo zamesimo testo, ga razdelimo v 3 hlebčke in damo za 30 minut v hladilnik. Nato vsak hlebček posebej razvaljamo na okroglo in razrežemo na osmine. Na širši konec...
Pita z mesom in krompirjem
Zamesimo testo iz navedenih sestavin tako, da se koščki margarine spojijo z moko in s toliko hladne vode, da se oblikuje v testo, ne sme se pa lepiti. Testo pustimo na hladnem. Krompir...
Balkan pita
Nadevi: - skuto dobro spasiramo in ji dodamo jajci ter sol in poper. - krompir naribamo in ga rahlo solimo in popramo – odvečno vodo iztisnemo in po vrhu nadevamo čebulo ter še prej...
Bakala torta
Naredimo kvasec: v skodelico mlačne vode (približno 10 cl) razdrobimo kvas, premešamo, pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, toliko, da začnejo delovati kvasovke (cca. 10 minut)....
Špinačni zavitek s krompirjem
Krompir olupimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo v slani vodi do mehkega. Špinačne liste operemo in kuhamo v slani vodi nekaj minut. Zmešamo jajca s kislo smetano in dodamo pšenični...
Pirogi, piroge
Za testo zmešamo vse navedene sestavine (kakor za vlečeno testo). Vode dodamo toliko, da je precej bolj trdo od vlečenega. Premažemo z oljem in pustimo počivati, dokler ne naredimo...
Ptički iz kvašenega krompirjevega testa
Krompir (neolupljen) skuhamo v slani vodi; vročega olupimo in gladko spasiramo, ter počakamo, da se ohladi; ohlajenega zmešamo z moko, na sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajca,...
Krompirjev zavitek
Moko z dodatki zgnetemo v voljno testo. Gnetemo toliko časa, da postane svileno gladko. Na pomokanem pladnju ga rahlo naoljimo in pokritega pustimo vsaj pol ure počivat. Med tem pripravimo...
Drobnjakovi štruklji
Krompir temeljito opereš in olupiš. Narežeš ga na majhne koščke in ga prestaviš v kozico z osoljeno hladno vodo. Kuha naj se 30 minut. Deset minut lahko pridobiš, če krompir vržeš v...
Krompiruša ali krompirjeva pita
1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. 2. Krompir olupimo, razrežemo na majhne kockice in zelo temeljito operemo, da odstranimo čim več škroba. 3. Opran krompir stresemo na cedilo...