Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Krhka pita
Moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo margarino, narezano na lističe, sladkor, jajca in vino. Hitro zamesimo testo in ga zavitega v folijo damo v hladilnik. Medtem olupimo...
Prirejena gibanica
Iz vseh sestavin zgnetemo testo, 2/3 ga zvaljamo in damo v pekač. Nato zmešamo skuto z jajcem in sladkorjem in damo na testo, potem zmešamo orehe s sladkorjem, rumom in limonino lupinico...
Krhki flancati - štravbe
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, malo mehkejše kot za rezance. Količino moke prilagajamo glede na to, kako velika so jajca in glede na količino dodanega vina. Testo zavijemo v...
Jabolčna pita iz mikrovalovke
Sestavine za testo zmešamo in pregnetemo v testo. Pustimo stati 20 minut. Vmes olupimo jabolka jih narežemo na kocke, damo jih v malo večjo ponev, polijemo z rumom, potresemo s cimetom,...
Slastna hruškina pita
Hruške olupimo, zrežemo na četrtine in nato na rezine (debeline cca. 2 mm). Podušimo jih na maslu in dodamo sladkor. Ko so hruške zmehčane (pazimo, da niso razkuhane in ne razpadajo),...
Vinski keksi
Iz sestavin zamesimo gladko testo, ga razvaljamo in s kozarcem ali modelčkom izrežemo krogce. Dva beljaka stepemo v čvrst sneg, dodamo dve žlici sladkorja v prahu. Vsak keks premažemo...
Sočen in aromatičen Gradiščanski kolač
Testo: skupaj zmešamo sladkor, maslo in vanilin sladkor, da zmes postane penasta. V zmes nato dodajamo po 1 jajce, vsakega posebej močno zmešamo v maso, da se popolnoma vmeša. Ko so...
Nekaj pustnih
Miške z mascarponejem in orehi: vse sestavine zmešamo skupaj in jih pustimo počivati najmanj pol ure v hladilniku. Masa se mora lepo zajemati z žlico, če je preredka ali pregosta, jo...
palačinke v medeni vinski omaki
predpriprava Pripravimo žvrkljano testo za palačinke, ki naj počiva 60 minut. priprava Vse sestavine, razen klinčka, v električnem mešalniku gladko razmešamo. Prelijemo v kozico, dodamo...