Prirejena gibanica
Iz vseh sestavin zgnetemo testo, 2/3 ga zvaljamo in damo v pekač. Nato zmešamo skuto z jajcem in sladkorjem in damo na testo, potem zmešamo orehe s sladkorjem, rumom in limonino lupinico...
Sadno pecivo s skuto
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz navedenih sestavin zamesimo testo, ki naj počiva dobre pol ure v hladilniku. Vzamemo polovico testa in ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač namažemo na tanko z maščobo. Testo...
Sadna pita s skuto
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmrznjeno sadje damo na cedilo in ga posujemo s sladkorjem. Lešnike v ponvi na suho popražimo. Zavite v kuhinjski papir pomanemo, da odstopi kožica. Zmeljemo. V multipraktiku na hitro...
Jelenov hrbet
Fileje iz jelenovega hrbta (meso brez kože, kosti in žilic) začinite in vakumirajte v vrečki. Pustite stati 3 dni v hladilniku. Potem ga vzemite ven in ga poširajte na pari oziroma...
Skutino sadno kremno pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo: Maščobo sesekljamo med moko s pecilnim praškom, dodamo sladkor, naredimo jamico in vanjo damo vino, rumenjak, sol in na hitro ugnetemo testo, ki naj počiva 1/2 ure v hladilniku....