Zajec v omaki z zeliščnimi zdrobovimi kroglicami
Glavne jedi - www.kulinarika.netZeliščno sol lahko kupimo ali jo pripravimo sami tako, da vse sestavine zanjo v možnarju stremo v droben prah. Zajca razkosamo in začinimo s soljo in poprom. Korenček narežemo na kolobarje,...
Divjačina v omaki
Mesu odstranimo vse kite, "kožice" in ga narežemo na majhne kose. Česen olupimo in stisnemo z noževim rezilom, pol brinovih jagod na rahlo zdrobimo v terilniku (možnerju),...
Dušena govedina za lenuhe
Glavne jedi - www.kulinarika.netPanceto, pršut in šunko narežemo na majhne kose, zelenjavo grobo nasekljamo, govedino pa narežemo na centimeter debele in za slabo dlan velike kose. V ogreto kozico nalijemo olivno...
Dušena goveja rebra
Meso posolimo, popopramo in povaljamo v moki. Na olju meso z vseh strani na hitro prepražimo, približno 10 minut. Meso damo na krožnik. V isto posodo stresemo nasekljano čebulo, narezana...
Piščančji ragu z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso očistimo in vsako bedro narežemo po dolgem na 5 koščkov. Posolimo, pomokamo in posujemo z mečanico začimb. Olje segrejemo in na srednje močni temperaturi meso popečemo, približno...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Jagnječja obara z gobami in vrabčki (ne, ne z malimi ptički;)
Enolončnice - www.kulinarika.netZačnemo kot ponavadi s čebulo. Jaz sem dal 4 velike, lahko bi dal bistveno manj, a ker mi je všeč "drizasti" efekt, kot pri bograču, sem jo dal veliko. Zato na začetku segrejemo...
Golaž iz domačih suhih klobas
Prepražimo čebulo, dodamo na koščke narezano klobaso, malo pražimo ter dodamo vso zelenjavo, drobno narezano ali zmleto v strojčku. Še naprej pražimo, dodajamo vodo, potem pelate in...
Čista ribja juha iz ostankov
Vso zelenjavo drobno sesekljamo. V globokem loncu raztopimo maslo, dodamo čebulo, korenje, zeleno in gobe, pokrijemo in na blagem ognju dušimo 25 - 30 minut, da se zelenjava povsem...
pečeno jagnječje stegno s kruhovim nadevom
predpriprava Jagnječjemu stegno odstranimo kost, ki jo nasekamo; še bolje, če oboje stori že mesar. Pečico segrejemo na 180 °C. 3 stroke česna olupimo in skupaj s pol šopka timijana...