- Iskali ste:
vino x
-jušna osnova x
pehtran x
-por x
Brancin v foliji
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIzberemo 4 manjše ribe, jih prerežemo in očistimo. Nato ribe oluskamo in operemo. Notranjost ribe solimo in popramo. Ribe položimo vsako na svoj kos alu folije in jo potresemo s sesekljanim...
Morski list z gobicami
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in drobno sesekljamo. V kozici stopimo maslo, dodamo čebulo in šampinjone. Na majhnem plamenu pražimo 5 minut. Fileje morskega...
Piščančja bedra z gorčično skorjico
Glavne jedi - www.mojirecepti.comBedra oplaknemo pod vodo in jih s papirnato brisačo dobro osušimo. Zmešamo gorčico, vino in pehtran. Primešamo sol in poper. Pečico ogrejemo na 200º C. Bedra premažemo z gorčično...
Široki rezanci s puranjim mesom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo in česen olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo čebulo in česen. Puranje meso in pršut narežemo na koščke in ju dodamo v ponev. Dodamo še...
Nadevana kokoš
Glavne jedi - www.kulinarika.netKokoš zunaj in znotraj natremo s soljo. Krušno sredico namočimo v smetani ali mleku. Na tretjini masla hrustljavo zapečemo panceto, narezano na palčke. Dodamo sesekljano čebulo in pol,...
flambiran piščanec s štiridesetimi stroki česna in pehtranom
priprava Glavice česna razdelimo na stroke, ki jih olupimo. Pečico segrejemo na 190 °C. Piščanca dobro očistimo in odstranimo odvečno maščobo. Natremo ga z limoninim sokom, ožeto...
flambiran piščanec z jabolki in česnom
priprava Česen olupimo. Pečico segrejemo na 190 °C. Jabolka razpeškamo in narežemo na kocke. Piščanca dobro očistimo in odstranimo odvečno maščobo. Natremo ga z limoninim sokom,...
vampi s paradižnikom
Enolončnice - www.gurman.eupriprava Čebulo olupimo in zrežemo na tanke lističe, čebulice pa le olupimo. V kozici pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Čisto govejo juho pristavimo in zavremo. V posodi z...
smetanov piščančji ragu s pehtranovim rižem
predpriprava Na soncu posušene paradižnike (ne iz olja) zrežemo na koščke, potem pa jih prelijemo z malo mlačne vode. Piščančji file očistimo in zrežemo na kocke, ki jih blago pomokamo....
lososov file z avokadovo jogurtovo omako
predpriprava Odrežemo 4 večje kose alu folije. Limeto narežemo na tanjša kolesca. Maslo pristavimo in stopimo. priprava Pečico segrejemo na 160 °C. Kose alu folije namažemo s stopljenim...