- Iskali ste:
vino x
-klapavice x
šalotke x
30-45 x
Dagnji z omako
Dagnje predhodno dobro skrtačimo ter operemo in zavržemo odprte školjke. Na maslu ali olju prepražimo čebulo (ali šalotko) in česen. Dodamo dobro opran in zrezan por, korenje, narezano...
somov file in zelenjava v belem vinu
predpriprava Soma očistimo (gl. nasveti) in filiramo, pri čemer pazimo, da ne poškodujemo kože. Korenček ostrgamo in zrežemo na zelenjavne rezance. Ribji osnovi prilijemo vino, potem...
beluševi zvitki z masleno omako z zelišči
priprava Zvitki. Maslo pristavimo in stopimo. Pekač namažemo z maslom. Beluše očistimo, olesenele dele odlomimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Liste testa razpolovimo. Polovico vsake...
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....
široki rezanci s škampovimi repki v smetanovi omaki
predpriprava V velikem loncu pristavimo veliko količino vode. Škampove repke očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. priprava Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen...
široki rezanci z jurčki in kozicami
predpriprava V večjem loncu pristavimo veliko količino vode za kuhanje testenin. Jurčke dobro obrišemo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Repke kozic na hitro oprhamo pod tekočo...
grozdna solata s kozjim sirom
priprava Šalotko olupimo in narežemo na čim tanjše lističe; gl. opombe. Narezano šalotko zmešamo s kisom, tako da kis prekriva šalotko. Namakamo jo 10 do 15 minut. Grozdne jagode očistimo,...
Pašta s šampinjoni
Na nekaj žlicah olja popražimo na drobno sesekljano šalotko in narezano panceto, dodamo česen in narezane šampinjone. Malo posolimo, da tekočina izhlapi. Zalijemo z vinom in malo pokuhamo,...
Špageti s škampi na buzaro
Za to jed priporočam nakup škampov manjšega kalibra, ki so cenejši, a nič manj okusni od večjih. Poleg lahko kupiš še enega večjega po osebi, za dekoracijo, če je gost res pomemben...
Treviški radič na žaru z bučno kremo
1. Šalotke in česen drobno nasekljamo. 2. V ponvi segrejemo olje, na njem na hitro opražimo šalotke in česen. 3. Dodamo na kose narezano bučo, zalijemo z vinom, dodamo žajbelj in dušimo...