Morska žaba v špinačni omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netMeso z repa morske žabe narežemo na koščke. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. V možnarju stremo semenke koromača in listke rožmarina. V segreto ponev vlijemo malo olivnega olja...
Koromač s parmezanom
Glavne jedi - www.kulinarika.netGomolje koromača očistimo, odrežemo stebla in jih narežemo na krhlje. V posodi jih zalijemo z vodo, dodamo 1 dl belega vina, lovor, solimo in kuhamo, da se malce omehčajo. Odcedimo...
Koromač po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netKoromač narežemo na rezine in ga dušimo v kozici na olivnem olju zalitega z vinom in malo vode. Ko je že dokaj zmehčan, dodamo drobtine, strt česen, solimo in popramo, posujemo s peteršiljem,...
Orada s koromačem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comOrade dobro operemo in osušimo. 2 gomolja koromača očistimo in narežemo na kocke. V ponvi segrejemo polovico masla. Dodamo orade in koromač. Ribe na hitro opečemo iz obeh strani. Prilijemo...
Koromač s paradižnikom
Predjedi - www.mojirecepti.comKoromača operemo in narežemo na lističe. Paradižnik operemo in narežemo. Čiliju odstranimo semenje in ga drobno nasekljamo. Česen olupimo in sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje...
Hladna paradižnikova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comParadižnik in koromač operemo in narežemo na večje kose. Čebulo in česen olupimo in narežemo. Feferon po dolgem prerežemo in odstranimo semena. Vse skupaj stresemo v lonec, prilijemo...
Koromačeva juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comČesen in čebulo olupimo in sesekljamo. V loncu segrejemo olivno olje in na njem prepražimo česen in čebulo. Koromač narežemo in ga dodamo v lonec. Vse skupaj prepražimo. Prilijemo malo...
V pečici kuhana postrv
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netPostrvi očistimo (obvezno jim odstranimo tudi škrge), temeljito operemo in v trebušno votlino vsake ribe damo nekaj svežega peteršiljevega listja. Ribe naložimo drugo poleg druge v...
Lososovi kotleti z gobovo ribjo omako
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSuhe jurčke pustimo stati eno uro v hladni vodi. Šampinjone operemo, osušimo in narežemo na lističe. Pripravimo lososove kotlete: z ostrim nožem iz sredine izrežemo hrbtenično kost,...
Kremna ribja juha
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibo, zelenjavo, česen, začimbe in vino damo v posodo, posolimo in zalijemo z litrom hladne vode. Počakamo, da zavre in kuhamo še pol ure. Pet minut preden odstavimo posodo z ognja...