Piščančja bedra v omaki z gobami in pehtranom
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na tanke rezine, peteršilj drobno nasekljamo, piščančje krače posušimo ter jih začinimo s soljo in poprom. Če želimo,...
Brancin v foliji
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIzberemo 4 manjše ribe, jih prerežemo in očistimo. Nato ribe oluskamo in operemo. Notranjost ribe solimo in popramo. Ribe položimo vsako na svoj kos alu folije in jo potresemo s sesekljanim...
Rižota z lisičkami in rakovimi repki
Predjedi - www.kulinarika.netPredpriprava: pripravimo si tri posode: wok ali večjo ponev za praženje, posodo za kuhanje riža in večjo zbirno posodo, v kateri bomo shranjevali tri pred pripravljene osnove. Lisičkino,...
Nadevana kokoš
Glavne jedi - www.kulinarika.netKokoš zunaj in znotraj natremo s soljo. Krušno sredico namočimo v smetani ali mleku. Na tretjini masla hrustljavo zapečemo panceto, narezano na palčke. Dodamo sesekljano čebulo in pol,...
Jagnječje zarebrnice z zelišči
Zarebrnice oplaknemo, obrišemo do suhega in jim odrežemo mastni rob, spodnjo kožo pa zarežemo v razmakih po približno 2 cm. Zarebrnice potrosimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo...