Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Divjačina v omaki
Mesu odstranimo vse kite, "kožice" in ga narežemo na majhne kose. Česen olupimo in stisnemo z noževim rezilom, pol brinovih jagod na rahlo zdrobimo v terilniku (možnerju),...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...
˝Pijani˝ krap (sladkovodna riba)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKose krapa nasolimo, pomokamo v moki (zmešamo ostro in koruzno), olje segrejemo in opečemo kose krapa do polovice. Čebulo narežemo na malo bolj debele rezine, na 2 dl olja jo prepražimo,...
brancinov file z limono in kaprami na blitvi
predpriprava Brancina temeljito očistimo, operemo in posušimo. Znotraj in zunaj ga začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Rozine dobro operemo in odcedimo. Čebulo tik pred pripravo...
Zelenjava po grško
več kot 45 minut - www.ringaraja.net1.Vino, olje, limonin sok, lovorova lista, timijan in brinove jagode damo v veliko kozico z debelim dnom in zavremo. Pokrijemo in kuhljamo 20 minut. 2.Dodamo por, cvetačo in zeleno....
Dušena ovčetina s kolerabo
Glavne jedi - www.kulinarika.netKose ovčetine popečemo na olju (nič ne solimo). Na istem olju prepražimo čebulo, dodamo narezano korenje, kolerabo, nariban peteršiljev koren, 3 stroke česna. Ko zadiši, zalijemo z...
Srnin hrbet v lovski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netSrnin hrbet našpikamo s slanino in vložimo v posodo. Vse ostale sestavine razen vina, smetane in moke kuhamo 3o minut. Še vrelo prelijemo po mesu in pustimo v marinadi ali po domače...
Lovska štruca
Glavne jedi - www.kuhajmo.comMeso in v mleku namočen kruh zmeljemo. Dodamo jajce, na kocke narezano slanino, prepraženo čebulo, sesekljan peteršilj, zdrobljene začimbe, sol, poper in z roko zamesimo. Iz zmesi naredimo...
Goveji zrezki v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo in jih z obeh strani solimo, popramo in namažemo z gorčico. Hitro jih opečemo na vročem olju, nakar jih shranimo na toplem in na isti maščobi ovenemo drobno sesekljano...