- Iskali ste:
vino x
rumenjak x
-kvas x
-beljak x
zelena x
marinirana kuhana teletina v tunini omaki II
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Čebulo olupimo in zrežemo na četrtine. Korenček in belušno zeleno očistimo in narežemo na koščke. V posodi pristavimo in zavremo belo vino, enako količino hladne vode,...
beluši z bezgovim vinskim šodojem
predpriprava V posodi pristavimo vodo za kuhanje belušev; posolimo in dodamo ščepec sladkorja. Beluše očistimo; olesenele dele porežemo. Povežemo jih v šopek. priprava V posodi pristavimo...
Telečja pečenka z omako iz tunine (vitello tonatto)
Z nožem naredimo v teletino v enakomernih razdaljah približno 2 cm globoke vbode. V zareze vtaknemo izmenoma na večje koščke narezan česen in sardelne fileje. Solimo, popramo s sveže...
kraljeva kremna jastogova juha
priprava V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje jastoga; vodo posolimo. Jastoga očistimo in skuhamo v soljenem kropu, meso pa izluščimo iz oklepa. Pol ga narežemo na manjše koščke,...
Jajčni špageti z gomoljno zelenjavo
Špagete po navodilih na embalaži skuhamo "al dente", jih odcedimo in zmešamo s pripravljeno omako.Na vroče olje stresemo na četrtine narezane mlade majhne šampinjone, jih...