- Iskali ste:
zelena x
-slanina x
-drobnjak x
orehi x
-skuta x
Solata za poletne dni
Solate - www.kulinarika.netZeleno olupimo in jo naribamo (tako kot za štrudelj), dodamo ji olupljeno in na kocke narezano hruško (ali pa na kocke narezano ali naribano jabolko), pest orehov (prej jih malo potolčemo,...
Široki rezanci z orehi
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV ponvi segrejemo olje in popražimo olupljeno in sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo na tanko zrezano steblo zelene, nastrgan korenček in konzervo paradižnika, s sokom vred. Premešamo,...
Solata s sadjem
Solate - www.mojirecepti.comOrehe sesekljamo. Zeleno solato in radič operemo, odcedimo in narežemo. Jabolko olupimo in narežemo. Grozdje operemo. Sir brie narežemo na kocke. V posodi zmešamo zeleno solato, radič,...
Solata s hruško
Solate - www.mojirecepti.comHruške olupimo in jih narežemo na koščke. Avokado olupimo in narežemo. Gorgonzolo narežemo. Papriko operemo in narežemo. V posodi vse skupaj dobro zmešamo. Pripravljeno zmes položimo...
Solata z zeleno
Solate - www.mojirecepti.comZeleno in jabolki olupimo in grobo naribamo. Pokapljamo ju z limoninim sokom in primešamo grobo sesekljane orehe. V posodici zmešamo kislo smetano, sol, poper in med. Prelijemo preko...
Mesno - zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo. Vse sestavine damo v lonec in prelijemo z mrzlo vodo. Zavremo na najmanjši plinski rinki domačega štedilnika, nato kuhamo eno uro in ohladimo do te mere, da je varno...
Jagode in lubenice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor in vodo kuhamo, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. V vročo sladkorno vodo dodamo mlete piškote, orehe, maslo in dobro premešamo. Pustimo, da se malo ohladi (masa mora biti...
marinirana kuhana teletina v tunini omaki II
Glavne jedi - www.gurman.eupredpriprava Čebulo olupimo in zrežemo na četrtine. Korenček in belušno zeleno očistimo in narežemo na koščke. V posodi pristavimo in zavremo belo vino, enako količino hladne vode,...
telečja pečenka z rožmarinom
priprava Čebulo, korenček in belušno zeleno olupimo in narežemo na kocke. Česen olupimo in pretlačimo. Pečico segrejemo na 160 °C. S teletine porežemo mastne kose. V pekaču segrejemo...
Telečja pečenka z omako iz tunine (vitello tonatto)
Z nožem naredimo v teletino v enakomernih razdaljah približno 2 cm globoke vbode. V zareze vtaknemo izmenoma na večje koščke narezan česen in sardelne fileje. Solimo, popramo s sveže...