Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Pečeni šparglji
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠparglje očistimo in hitro prevremo v slani vodi. Odcejene šparglje po manjših šopkih zavijemo v šunko in slanino in jih zlagamo enega do drugega na pomaščen pekač. Jajce, sladko in...
Telečja obara z drobnjakovimi žličniki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej očistimo meso nepotrebne maščobe, ki jo ti deli radi vsebujejo. Nato drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju, da postekleni, dodamo meso, premešamo in pustimo toliko, da...
beluševa omleta z gavdo
priprava V ozki visoki posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje belušev; vodo posolimo in osladimo. Beluše položimo v krop - beluševi vršički naj gledajo iz vode -, v katerem jih...
Pirini zelenjavni hlebčki
Ostale jedi - web-kulinarika.sičetrt litra vode zavremo s soljo, poprom, maslom; vsipamo pirino moko in mešamo toliko časa, da se masa loči od lonca , ohladimo, nato pa postopoma vmešamo jajce . Zelenjavo narežemo...
Zelenjavna petka
Ostale jedi - web-kulinarika.siZelenjavo očistimo, skuhamo, narežemo in damo v skledo. Prelijemo s solatno omako in mariniramo ½ ure. Okrasimo s kuhanimi jajci.
Frtalja II
www.ringaraja.netV prvo posodo stresi pol skodelice drobtin in dodaj toliko mleka, da se drobtine prepojijo. Medtem nasekljaj zelišča, v drugi posodi stepi jajca. Zmešaj vse skupaj in dodaj sol po okusu....