Jogurtov vitaminski napitek
Iz jabolk in korenja s sokovnikom izstisnemo sveži sok. Lahko si pomagamo tudi s kupljenim sokom, dobre kakovosti. Posebej izstisnemo še pomaranče in sesekljamo ali naribamo košček...
Kvinoja s popečenim tofujem in zelenjavo
Kvinojo čez noč (ali vsaj nekaj ur) namakamo v mlačni vodi. Po namakanju vodo odlijemo in kvinojo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Kuhamo jo na malem ognju približno 10 do 15 minut....
Praznična solata s špageti
Špagete skuhamo v slani vodi, jih odcedimo in zmešamo z malo oljčnega olja.Korenček in kolerabo očistimo ter narežemo na rezance, ki jih nato blanširamo in ohladimo. Šunko narežemo...
Špageti z milansko omako
Na maslu prepražimo čebulo, korenček in zeleno. Dodamo slanino in počakamo, da postekleni.Zalijemo z vinom. Ko izpari, dodamo sardelne fileje in paradižnik.Omako pokuhamo, da se primerno...
Metuljčki z zelenjavno omako
Na olju prepražimo na drobne lističe narezano čebulo, por, papriko, bučke in česen, da zadiši. Zalijemo z vodo in kuhamo toliko, da je zelenjava še »al dente«.Začinimo,...
Rižota z radičem
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRdeč radič narežemo na rezance (ne veliko, kakšnih 6 - 8 listov) in ga malo prepražimo na čebuli. Dodamo riž in zalijemo s trikratno količino vode. Tretjino vode lahko nadomestimo z...
Bolognese omaka
Na olju prepražimo čebulo in ji dodamo malo česna in peteršilja (za boljši okus), nato dodamo še na kocke ali trakove narezano korenje. Ko korenje podušimo, dodamo osoljeno in poprano...
Korenčkova solata
Glavne jedi - www.viva.siKorenček operete in ga temeljito ostrgate. Nato ga naribate na tanke trakove in položite v skledo. Preliv pripravite iz jogurta, ki mu dodate baziliko, sol, poper in olivno olje. Po...
Ajdovi kruhki
Ostale jedi - www.presno.siAjdo namočimo čez noč, po želji pa njeno hranilno vrednost še povečamo tako, da jo pustimo kaliti dan ali dva. Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku. Vse sestavine dobro premešamo...
Zelenjavna omleta
Ostale jedi - www.kulinarika.netPripravimo gostejšo maso za palačinke. Sir in posebno salamo narežemo na majhne koščke. Skupaj z zelenjavo vmešamo v maso in spečemo v ponvi, kot palačinke.