Calandracca
Enolončnice - www.kulinarika.netV odprtem ekonomu na olju dušimo čebulo, česen in na debelo narezane zrezke (5 kosov), začinimo z mešanico začimb ariosto, popramo. Ko meso spremeni barvo, dodamo na kose narezan krompir,...
Goveji golaž
Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen ter dodamo na kocke narezano goveje meso, ga posolimo in popečemo. Nato vse skupaj zalijemo s paradižnikovo mezgo in vinom. Ko se...
goveji ragu s slanino, šalotko in šampinjoni
Enolončnice - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Govejo juho skupaj z rdečim vinom pristavimo in segrejemo. Slanino po širini narežemo na tanke trakove. Meso oprhamo pod tekočo mlačno vodo,...
Bobiči
Enolončnice - www.kulinarika.netPanceto narežemo na male koščke in prepražimo, da se mastni del stopi, mesni pa zapeče. Dodamo čebulo in česen, pražimo. Zalijemo z vodo oz. juho, ki je ostala od kuhanja fižola. Dodamo...
Golaž No.1
Enolončnice - www.kulinarika.netNa malo olja popražimo čebulo, nasekljano na roke, ne na strojček, ker potem greni. Pražimo toliko časa, da je čebula čim bolj rjava, kolikor se le da, da je ne zažgemo, ampak še enkrat...
Štajerski fižolov golaž
Enolončnice - web-kulinarika.siNamočen fižol skuhamo v malo slani vodi. Na masti ali olju popražimo čebulo, dodamo narezano meso in začimbe, ter nastrgan korenček. To zdušimo, dodamo mezgo in papriko in primešamo...
Mediteranska enolončnica s kislim zeljem
Enolončnice - www.kulinarika.net(1) Meso narežemo na manjše kocke. Čebulo in česen drobno sesekljamo. Papriko, korenček in bučko očistimo in narežemo na manjše kocke. Olive razpolovimo. Paradižnike olupimo, iztisnemo...
Svinina s fižolom
Enolončnice - www.kulinarika.netČez noč namočenemu fižolu zamenjamo vodo in ga v pokriti posodi na šibkem ognju približno v 45 minutah skuhamo. Meso razrežemo na grižljaj velike kose in jih popražimo na segretem olju...
Puranji golaž s celimi šampinjoni
Juho in vino vkuhamo do polovice. Nato narežemo meso na grižljaje, por na kolesca in očistimo ter razpolovimo šampinjone. Meso rjavo popečemo v vročem olju, začinimo s soljo in poprom....
česnova juha z zelenjavo
priprava Paradižnik olupimo (gl. nasveti), razsemenimo in narežemo na kockice. Čisto govejo juho (gl. nadomestek) pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Por očistimo in narežemo...