jagodna marmelada z malinami
priprava 400 gramov očiščenih jagod drobno narežemo. Kozarčke za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo in vsaj za 15 minut potisnemo v pečico, segreto na 80 °C. Preostale očiščene...
Grahova omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo olje in na njem prepražimo moko. Prilijemo zelenjavno juho in mešamo toliko časa, da se moka razpusti. Dodamo grah in peteršilj, ter kuhamo približno 20 minut. Omako...
smetanov hren
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava Pripravimo bešamel. Še topli omaki primešamo smetano za kuhanje, potem pa med mešanjem počasi kuhamo, da dobimo redko smetanovo omako. Hren olupimo, drobno naribamo in vmešamo...
Bešamel
Maslo segrejemo v kozici in vanj vmešamo moko. Na šibkem ognju pražimo 2-3 minute in nato prilijemo mleko. Vmes ves čas mešamo z metlico, solimo, popramo, po želji lahko dodamo še ščep...
jabolčna omaka
Omake in namazi - www.gurman.eupriprava V kozici pristavimo za 2 centimetra hladne vode. Jabolki olupimo, razpolovimo, razpeškamo in tanko narežemo neposredno v kozico z vodo. Kozico pokrijemo, jabolka pa med občasnim...
Bučne polpete
Omake in namazi - www.ringaraja.netBučo operemo, prepolovimo, odstranimo semena, mesnati del pa drobno naribamo. V večjo posodo damo buče, nasekljan peteršilj, šalotko, drobtine, moko, jajce, sol, poper in na koncu še...
Pesto G
Omake in namazi - www.kulinarika.netPesto, ki je zagotovo najznamenitejša klasična italijanska (genovska) zeliščna omaka, pripravimo tako, da mehke, nepoškodovane, močno dišeče liste bazilike, nasekljan česen ter pinjole,...
Ajvar iz zelenega paradižnika
Omake in namazi - www.kulinarika.netParadižnik zmeljemo, vendar ne preveč in damo v cedilo za en dan, da se tekočina odcedi. Drugi dan naribamo hren in ga primešamo k paradižniku in dodamo še druge sestavine . Nadevamo...
Špinača z jogurtom v omaki
Omake in namazi - www.kulinarika.netOlje segrejemo, dodamo čebulo in jo pražimo. Ne sme porjaveti. Dodamo špinačo in prevremo. V lončku zmešamo jogurt, česen, meto, sol in poper. Vmešamo v delno ohlajeno špinačo in vse...
Gobova omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netPribližno žlico masla stalimo v olje. Nato dodamo gobe in dušimo, dokler se ne zmehčajo. Temperaturo potem znižamo in med stalnim mešanjem dodamo pol žličke moke, da se zgosti. Nato...