bučkin zavitek s skuto
priprava Nadev. Bučke očistimo, olupimo, naribamo, posolimo in ožamemo. Koper in peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. Bučkam primešamo skuto, moko, mleko, olje, sol, sveže mlet...
Jajčevci na žaru
Ostale jedi - web-kulinarika.siMelancane dobro operemo, posušimo in narežemo na tanke rezine po dolgem. Melancane nato malo posolimo in jih pustimo stati 20 minut, da odpustijo vegetarijansko vodo, ki je malo grenka....
bučkin zavitek s kajmakom
priprava Bučke očistimo, naribamo, stresemo v cedilo in pustimo, da odteče voda. Koper osmukamo in drobno sesekljamo; potrebujemo ga za 1 žlico. Bučke ožamemo in zmešamo z jajci, kajmakom,...
bučkin kruh s črnimi olivami
Sladice in peciva - www.gurman.eupriprava Pekač (20 x 10 centimetrov) namažemo z maslom in potresemo z moko. Drobnjak drobno narežemo; potrebujemo ga za 2 žlici. Pečico segrejemo na 200 °C. Sir drobno naribamo....
mariniran file morske žabe na žaru
predpriprava Fileje oziroma zarebrnice morske žabe oprhamo pod tekočo hladno vodo. Nato jih obrišemo do suhega in položimo v primerno skledo ali manjši ognjevaren pekač. Začinimo jih...
peresniki z mariniranimi jajčevci z žara
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. Jajčevce očistimo in narežemo na približno centimeter debele podolžne rezine; gl. pojasnila. priprava...
zelenjava z žara v solati
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Olive razkoščičimo; gl. triki. Zelenjavo očistimo; paprike razkosamo na četrtine in razsemenimo. Neolupljene...
bučkina kremna juha II
priprava Čebulo in česen olupimo in zrežemo na kockice. Bučke očistimo in neolupljene zrežemo na kocke. V loncu segrejemo olje, na katerem 1 do 2 minuti pražimo nakockana čebulo in...
Goveja jetra na žaru
Glavne jedi - www.kulinarika.netOb nakupu govejih jeter mesarja prosimo, naj jih nareže na zrezke, seveda pa lahko to storimo tudi sami. V skodelici zmešamo olje, drobno sesekljan česen in peteršilj ter sol. Pomembno...
Puranja prsa na žaru
Glavne jedi - www.kulinarika.netV fileje po dolgem zarežemo, da naredimo žepek. Baziliko zrežemo na rezance, gorgonzolo razdrobimo in jo gladko zmešamo z baziliko in papriko. S tako pripravljeno mešanico napolnimo...