pekoča marinirana jagnječja zarebrnica na žaru
priprava Z zarebrnic porežemo morebitno maščobo, meso pa začinimo s sveže mletim poprom. Ingver olupimo in drobno naribamo. Čilija razpolovimo in razsemenimo. V možnarju drobno stremo...
Bučke na žaru
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netBučke operemo, posušimo in narežemo na približno pol centimetra debele kolobarje. Na vroči rešetki roštilja ali v močno segreti žar - ponvi jih spečemo le toliko, da dobijo značilne...
Kapesante na žaru
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKapesante dobro speremo z vodo, da odstranimo pesek, saj živijo v pesku, nato jih položimo na žar ter vanje nalijemo mešanico olivnega olja ter vina (kapesante napolnimo do vrha). Pečemo/kuhamo...
Jajčevci na žaru
Predjedi - www.viva.siJajčevce narežite na rezine, debele približno 1,2 centimetra. Nato jih solite in pustite stati pol ure. Nato sol sperite, jajčevce pa osušite. V olje vmešajte na drobno nasekljan česen...
kuskus z zelenjavo z žara
Ostale jedi - www.gurman.eupredpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti in različice. V posodi pristavimo 1,5 decilitra vode in žlico olivnega olja. Posolimo, zavremo in prelijemo...
goveji zvitki s sirom in olivami na žaru
Glavne jedi - www.gurman.eupriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Zrezke potolčemo od sredine proti koncu; varčno jih posolimo; gl. nasveti. Mocarelo narežemo na rezine, debele...
Jajčevec na žaru kot predjed
Ostale jedi - web-kulinarika.sičebulo narežemo na drobne kocke, česen stisnemo in zdušimo na olju, dodamo paradižnik ter povremo v gosto zmes. Omako začinimo z soljo, poprom, sladkorjem. Jajčevce operemo in razrežemo...
Piščanec na žaru po indijsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netZmešamo jogurt, limonin sok, sol, papriko, zdrobljen koriander in janež. Piščanca lahko ostaneta cela ali pa ju narežemo na štiri dele. Mariniramo najamnj 24 ur, lahko pa več. Ko meso...
marinirana svinjska rebrca na žaru s slivovo omako
predpriprava V loncu pristavimo in zavremo približno 3 litre hladne vode. Razkosana rebrca - najbolje, da jih razkosa mesar, operemo pod tekočo hladno vodo in položimo v širši lonec....
nadevani lignji na žaru
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Lignje temeljito očistimo; lovke ločimo....