makaroni s škampovimi repki in beluši
predpriprava V velikem loncu pristavimo večjo količino vode za kuhanje testenin. Beluše očistimo in narežemo na približno 3 centimetre dolge koščke; gl. beluš. Škampove repke očistimo,...
bučna kremna juha z mandlji
Juhe in zakuhe - www.gurman.eupredpriprava Pečico segrejemo na 180° C. Čisto perutninsko osnovo pristavimo, zavremo in odstavimo na toplo. Z buče odstranimo peške in vlakna. Položimo jo v ustrezen pekač, potisnemo...
Doževa kupola
Ostale jedi - www.kulinarika.netŠalotko olupimo, jo dobro nasekljamo in v kozici posteklenimo na 4 dag masla. Dodamo riž, zajemalko juhe in poper. Narahlo premešamo. Dodamo na kocke narezano šunko in na šibkem ognju...
Osnovna piščančja juha (za omake, polivke in funduje)
Juhe in zakuhe - www.ringaraja.netPiščanca razkosajte, dajte v velik lonec in dodajte vodo do 1cm pod robom. Olupite in nasekljajte zelenjavo in stresite v lonec, ko zavre. Kuhajte v napol pokriti posodi 2 uri. Juha...
Turšija
Glavne jedi - www.kulinarika.net1 liter 9 procentnega kisa zmešamo s 3 l vode, dodamo 7 jušnih žlic soli in 1 jušno žlico sladkorja. Vse zavremo, ko se ohladi, dodamo 10 g vinobrana (za 15 kg zelenjave, vendar največ...
Kolerabičina juha z riževimi rezanci
marmelina.siZakaj ne bi goveje juhe z običajnimi rezanci kdaj zamenjali za zelenjavno z riževimi rezanci? Korenje in kolerabo olupite. Korenje narežite na do centimeter široke kratke paličice,...
Goveja juha z mesom
V lonec damo oplaknjeno goveje meso, kosti, rdeč korenček, rumeno korenje, rumeno kolerabo, peteršilj s korenino, por, čebulo, česen, lovorjev list, cel poper, žafraniko, muškatni orešček...
Stifado - grški golaž s čebulicami
Enolončnice - www.kulinarika.net1. V večji posodi rahlo segrejemo olivno olje in popečemo meso, ki smo ga narezali na kose, velikosti primerne za golaž oz. kot smo pač navajeni. Meso pečemo, dokler ne povre vsa tekočina,...
gratiniran cipljev file s špinačo in mocarelo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Koromač očistimo in narežemo na drobne kocke. 1 paradižnika 20 sekund blanširamo v kropu. Nato ga odcedimo,...
gratiniran koromač s paradižnikom in mocarelo
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika in koromača. Paradižnike 30 sekund blanširamo, potem pa jih olupimo, razkosamo na osmine in razsemenimo....