Med z orehi
V kozarec naložimo orehova jedrca in jih prelijemo z medom. Počakamo toliko časa, da se med porazporedi med jedrci in ni zračnih mehurčkov. Nato kozarec dobro zapremo. Po približno...
Gorgonzolni namaz z orehi
V kozico damo gorgonzolo in približno 1 dcl smetane ter segrevamo, dokler se gorgonzola ne stopi. Nato ohladimo. V skledi stepemo preostanek smetane in primešamo ohlajeni masi. Na koncu...
Kompot iz suhih sliv
Suhe slive operemo v topli vodi, jih damo kuhat v vročo vodo, ki smo jo odišavili s koščkom cimeta in klinčkom ter po potrebi sladkamo. Kuhane postavimo na hladno, da se ohladijo in...
Slivov kompot
Slive izkoščičimo in damo v večji lonec, prilijemo vodo in dodamo sladkor. Posebej v lončku zmešamo cimet, klinčke in vodo ter zavremo. Tekočino precedimo in vlijemo h slivam. Vse skupaj...
Slivova omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comSlive operemo in izkoščičimo. V lonec stresemo sladkor in ga segrevamo toliko časa, da se stopi in karamelizira. Dodamo slive, kis, sol, poper, ingver in klinčke. Dobro premešamo in...
Češnjev kompot
Češnje izkoščičimo in jih damo v kozarce. V plastično posodo nalijemo hladno vodo (približno toliko, kot imamo kozarcev češenj) in v vodi raztopimo sladkor (damo po okusu, ker nekatere...
Belo kuhano vino
0-15minut - www.KajNajSkuham.comV lonec damo vino, jabolčni sok, sladkor, vodo in začimbe. Pomarančo narežemo na rezine in dodamo v tekočino ter segrevamo do vretja. Postrežemo takoj.
Rdeče kuhano vino
0-15minut - www.KajNajSkuham.comV lonec damo vino, pomarančni sok, sladkor, vodo in začimbe. Pomarančo narežemo na rezine in dodamo v tekočino ter segrevamo do vretja. Postrežemo takoj.
Amarena - sladki preliv
Omake in namazi - www.kulinarika.netVodo s sladkorjem zavremo, dodamo višnje in kuhamo še 1 - 2 minuti, na koncu dodamo še limonin sok. Še vroče nalijemo v kozarce in dobro zapremo.
gorgonzola s suhimi slivami
priprava Suhe slive operemo in razkoščičimo. Dve gladko zmečkamo, preostale štiri pa zrežemo na čimbolj drobne koščke. Gorgonzolo skozi cedilo pretlačimo v skledo. Dodamo pretlačene...