Artičoke z vinegretsko omako
Glavne jedi - web-kulinarika.siArtičokam odrežemo stebla in jih 20 minut kuhamo v okisanem in osoljenem kropu. če so artičoke starejše ali zelo debele, jih je treba kuhati dlje: ko je mogoče zunanje liste z lahkoto...
Beluši – šparglji po poljsko
Ostale jedi - www.kuhajmo.comBeluše olupimo in odrežemo spodnje konce. Razdelimo jih na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Snopiče damo v osoljen krop in jih kuhamo 6–8 minut (kakor so pač debeli in...
Beluši po goriško
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlupljene beluše povežemo v snop in previdno skuhamo. Skuhane beluše narežemo na cca 3 cm dolge koščke. Narežemo trdo kuhana jajca. Oboje zmešamo in obilno zabelimo z mešanico kisa,...
Beluši po poljsko
Glavne jedi - www.kulinarika.netBeluše olupimo in odrežemo spodnje konce. Poganjke razdelimo na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Zvezane beluše damo v osoljen krop in jih kuhamo 6-8 minut, da se zmehčajo,...
Pikantna solata
Solate - www.kulinarika.netZeleno solato natrgamo na krpice. Beluše narežemo na 3 dele (trde dele odrežemo). Nato stresemo vse sestavine v skledo za solato in rahlo, a temeljito premešamo. Okrasimo s polovicami...
Jajčna solata s koprom
Solate - www.kuhajmo.comJajca razrežemo na četrtine in posujemo z drobno sesekljano rdečo čebulo ter koprom. Posebej zmešamo majonezo, kislo smetano ter gorčico in prelijemo jajca ter nežno premešamo. Šele...
Jajčni preliv za solate
Solate - www.kulinarika.netSestavine dobro premešamo in jih prelijemo po solati. Preliv se prilega mesnim, cvetačnim, krompirjevim, ribjim in mnogim drugim solatam.
Solatni preliv
Zmešamo kislo smetano, majonezo, gorčico, sol, česen, poper, sesekljan drobnjak ter naribano jajce in preliv je gotov.
Solata z bučnimi semeni 1
Solate - www.kulinarika.netParadižnike očistimo in narežemo na tanke rezine. Začinimo z bučnim oljem, soljo in vinskim kisom in dobro premešamo. Jajca olupimo in narežemo na tanke rezine, ki jih potresemo po...
Ruska plošča z jajci
Stročji fižol enakomerno prirežemo. Iz dijonske gorčice, kisa, olja in belega popra umešamo omako in z njo začinimo fižol. Kuhan in olupljen krompir in korenje narežemo na majhne kockice...