Orehova rolada
Sladice in peciva - web-kulinarika.siTesto pripravimo kot za navadno rolado, le da namesto moke uporabimo mlete orehe. Razdelimo na dva enaka dela. Vsako polovico posebej spečemo v kvadratnem modelu na papirju za peko....
Jagodna rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit pripravimo tako, da ločimo beljake od rumenjakov. Sladkor porazdelimo tako, da 4 žlice damo med beljake, 4 pa med rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg, rumenjake pa stepemo penasto....
Biskvitna rolada
jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake, sladkor in vanilijev sladkor stepemo v čvrst sneg . Moki domešamo pecilni prašek in dodamo rumenjake, oboje (še sneg) zmešamo v gladko...
Dobra rolada
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake stepemo do polovice in dodamo 1/3 sladkorja in vanilijev sladkor in stepemo do konca. Rumenjake stepemo z ostalim sladkorjem, da dobimo penasto maso. Vmešamo beljake in na koncu...
Fina čokoladna rolada
Testo: beljake stepemo v sneg in dodajamo žlico po žlico sladkor. V rumenjake umešamo moko, sneg in marelično marmelado, vlijemo v velik pekač. Pečeno narežemo na kockice premera 1...
Kokosova rolada Alma
Najprej zamesimo testo iz mletih keksov, kokosove moke in grenkega kakava, po potrebi dodamo malo mlačne vode, da bo bolj gladko. Naredimo tri hlebčke, ki naj malo počivajo. Dobro zmešamo...
Rolada s čokoladno kremo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSneg stepemo iz 3 beljakov s polovico sladkorja, da je trd. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vodo, da masa naraste in dobi belo barvo. Dodamo kakav in presejano moko s pecilnim...
Rolada z jagodno - mascarpone kremo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem. Dodamo vodo in olje. Primešamo moko in čokolado v prahu. Ročno vmešamo sneg iz beljakov....
Biskvitna rolada
Pripravimo pekač, ga obložimo s peki papirjem in vključimo pečico na 220 stopinj. V skledi penasto umešamo sladkor z rumenjaki, da dobro narastejo. Iz beljakov stepemo trd sneg. Med...
Biskvitna rolada
Sladice in peciva - www.ringaraja.netPriprava: Najprej pripravimo plitek pekač, ga namažemo z margarino, nato preko z oljem . Pečico vklopimo na 100°C – V skledi penasto vmešamo sladkor (140 gr) s 5 rumenjaki, da dobro...